World soundtrack awards
 
Film Fest Gent - Film Music & Sound Seminar
Gearchiveerd: Film Music & Sound Seminar

Gearchiveerd
duur: 450 minuten
Muziek/Musical

Dit jaar zal het Film Music Seminar niet enkel focussen op filmmuziek, maar ook op geluid. De wereldberoemde componist Carter Burwell en sound-designer Skip Lievsay zijn het perfecte team om te vertellen over de verhouding tussen geluid en muziek.

Op dinsdag 16 oktober 2018 organiseren Film Fest Gent en School of Arts Gent een nieuwe editie van het Film Music Seminar, een evenement dat focust op de artistieke samenwerking tussen regisseur, componist en sound-designer. Dit jaar hebben we de kans om te praten met Carter Burwell ('Three Billboards Outside Ebbing, Missouri', 'Hail, Caesar!') en Skip Lievsay ('Gravity', 'Silence of the Lambs') over hun samenwerking, de veranderingen en de ontwikkelingen van hun samenwerking en persoonlijke carrière, en hun visie op het belang en de impact van geluid en muziek in film. Componist Nicholas Britell is aan de line-up toegevoegd. Hij zal praten over de samenwerking met Barry Jenkins en Natalie Portman, zijn adaptatie van geluid en hoe hij focust op de innerlijke persoon achter de acteurs.

Joel en Ethan Coen werken al met Burwell als componist en Lievsay als sound editor - en later sound supervisor - sinds hun eerste film 'Blood Simple' in 1984. Lievsay, die al een ervaren sound editor was op dat moment, kende Burwell van de New Yorkse muziekwereld en raadde hem aan voor de muziek van de film.
Zo begonnen vier 'onervaren jongens' aan een unieke samenwerking, waarin ze stap voor stap ontdekten wat ze elk aan film konden bijbrengen. Dit verhaal is al talloze keren verteld in artikels en interviews. Wat dit des te interessanter maakt, is dat ze nog steeds samenwerken en dat ze met een systeem van dialoog en vertrouwen werken, in plaats van de klassieke, hiërarchische workflow die Hollywood typeert.

Gemodereerd door dr. Martine Huvenne (professor bij School of Arts Gent en coördinator van EPAS). Het seminarie gaat door in het Engels en vindt plaats in de Theaterzaal van Vooruit van 9:00 - 16:30.

OPGELET: tickets voor het seminarie kunnen enkel in VOORVERKOOP gekocht worden. Deze eindigt op 15 oktober om 18u. Er zijn geen tickets aan de deur verkrijgbaar.

Meer info en updates over de topics en sprekers vind je op het Facebook evenement

Film Music & Sound Seminar - dinsdag 16 oktober 2018 - 9:00 -16:30.

Credits

Meer info

Technical Specs

formaat: TALK
Online communicatie door Wisefools