World soundtrack awards
 
Film Fest Gent - FFG Talkies
Gearchiveerd: FFG Talkies

Gearchiveerd
duur: 60 minuten

Op Film Fest Gent krijg je vier keer de kans om een Talkie bij te wonen, de enige echte talkshow van het festival. In De Krook Bibliotheek (telkens van 12u30 tot 13u30) nodigt Film Fest Gent eminente gasten uit om over cinema, werk en leven te praten. Het is een ideale gelegenheid om vanop de eerste rij meer te weten te komen over festivalfilms, onze Focus on German Cinema en meer. Vergeet niet gratis te reserveren via filmfestival.be want de plaatsjes zijn beperkt. Deze gasten worden verwacht:

donderdag 15 oktober, 12:30
NEUE DEUTSCHE WELLE: PAPAS KINO IST TOT!
Film Fest Gent focust dit jaar op de Duitse Cinema. Curator van het retrospectieve luik, Patrick Duynslaegher, gaat in gesprek met docente filmgeschiedenis Anke Brouwers over het programma van twaalf klassiekers uit de Nieuwe Duitse Cinema van de jaren '70.


zaterdag 17/10, 12:30
KOM HIER DAT IK U KUS
Roel Van Bambost gaat in gesprek met Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden, het regieduo achter de Nederlands-Belgische film Kom hier dat ik u kus, de verfilming van de bestseller van Griet Op de Beeck, die ook zelf komt meepraten.


maandag 19 oktober, 12:30
ÉDEN - DAAN STUYVEN
Patrick Duynslaegher gaat in gesprek met muzikant Daan Stuyven naar aanleiding van zijn hoofdrol in de Hongaarse film Éden van Ágnes Kocsis.


woensdag 21 oktober, 12:30
THE ORIGINAL SOUNDTRACK - Robin Broos
The Original Soundtrack is een radioprogramma van Robin Broos en Jeroen Struys op Klara. Sinds 2016 vertellen ze de beste verhalen over de strafste filmmuziek. Zopas verscheen The Original Soundtrack ook in boekvorm! Robin Broos bundelde de strafste filmmuziek-verhalen in een heerlijk weetjesboek en gaat in gesprek met onze muziekdirecteur Dirk Brossé.


Ook tijdens het jaar heeft Film Fest Gent zijn eigen talkshow! Elke maand vormt het café van Bibliotheek De Krook het decor voor een inspirerend gesprek over film (en ook wel over koetjes en kalfjes). Cinefiel coryfee en curator van het FFG Classics-programma Patrick Duynslaegher ontvangt gasten uit de film- en bredere kunstwereld en laat hen vertellen over hoe cinema hun werk en leven hebben beïnvloed. Telkens opnieuw een niet te missen rendezvous voor (film)liefhebbers.

Zo ontvangen we op 26 november filmmaker Gilles Coulier. Na het succes van Bevergem en De Dag mocht hij enkele afleveringen draaien van de serie War of the Worlds. Bovendien werd zijn eerste langspeler, Cargo, enthousiast onthaald in zowel binnen- als buitenland. Hoewel hij zich thuis voelt in zowel Brugge als Gent lijkt Hollywood niet zo ver weg, want momenteel schrijft hij aan zijn eerste Amerikaanse film. Hoor hem aan het woord over de films die hem inspireerden in de Film Fest Gent Talkie van 26 november. Registreer je hier.

Credits

Meer info

dialoog: Nederlands

Technical Specs

formaat: TALK
Online communicatie door Wisefools