VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Film Fest Gent - Een Weekje Weg (versie Voor Slechtzienden En Blinden)
Gearchiveerd: Een Weekje Weg (versie Voor Slechtzienden En Blinden) - A Pas De Loup

regisseur: Olivier Ringer

Gearchiveerd

Voor de zevende keer toont het Filmfestival Gent in samenwerking met de vzw ‘De Vrienden der Blinden' een filmvoorstelling voor blinden en slechtzienden. Tijdens de voorstelling krijgt het publiek een speciale commentaarstem te horen, die gemonteerd werd tussen de dialogen op de geluidsband. Dit jaar werd gekozen om de jeugdfilm “Een weekje weg” te bewerken.

De kleine Cathy is ervan overtuigd dat ze onzichtbaar is voor haar ouders. Zo lijkt het toch, want haar vader en moeder schenken nooit aandacht aan haar. Elk weekend trekken Cathy en haar ouders met de auto van Parijs naar hun vakantiehuis op het platteland. Cathy wil uittesten of ze echt onzichtbaar is en broedt op een plannetje. Wanneer ze aan een tankstation stoppen, stapt Cathy uit de wagen. Ze slaat het portier dicht, wat voor haar ouders het signaal is om te vertrekken, zonder hun dochter. Aan haar lot overgelaten trekt de kleine Cathy het grote bos in, waar ze vriendjes wordt met de bosbewoners en een hutje bouwt om zich te verstoppen voor de volwassenen. Wanneer haar vader op zoek gaat naar zijn dochter, blijkt dat Cathy niet de enige van de familie is die over een gezonde dosis fantasie beschikt. Via voice-over wordt het verhaal verteld vanuit het standpunt van de kleine Cathy. Met “Een Weekje Weg” liet Olivier Ringer zich al opmerken op diverse gespecialiseerde kinderfilmfestivals. Zo won hij o.a. de juryprijs op het Internationaal Kinderfilmfestival van Montréal.

Credits

regisseur: Olivier Ringer

Meer info

Filmografie

OLIVIER RINGER: Haute Pression (1986, short), Les guignols de l’info (1988, TV series), Pom, le Poulain (2006), A Pas de loup (2011)

Technical Specs

Andere festival films van regisseur Olivier Ringer

2015:Voorstelling voor blinden en slechtzienden: Piepkuikens
2011:Weekje Weg, Een
Online communicatie door Lavagraphics