World soundtrack awards
 
Film Fest Gent - Die Zärtlichkeit der Wölfe
Gearchiveerd: Die Zärtlichkeit der Wölfe - Tenderness of the Wolves (1973)

regisseur: Ulli Lommel

componist: Peer Raben
Met: Kurt Raab, Jeff Roden, Margit Carstensen, e.a.

Gearchiveerd
duur: 82 minuten
Horror

Classics

Fassbinder-acteur Ulli Lommel debuteert als regisseur met deze decadente oefening in neo-expressionistische stijl rond de akelige figuur van Fritz Haarmann (Kurt Raab), de psychopaat die na de Eerste Wereldoorlog in Hannover meer dan twintig jongens vermoordde en bekendstond als de 'Slager van Hannover'. Hij sneed zijn slachtoffers in stukken en verkocht het vlees. Het verhaal is nu verplaatst naar de tijd van de zwarte markt in het Ruhrgebied van de jaren '40. Lommel peilt niet naar de psychologische drijfveren en sociale condities die deze misdaden mogelijk maakten. Hij moraliseert ook niet over het kwaad in de mens. Zijn film is een nuchtere vaststelling, een onbewogen reconstructie van extreem afwijkend gedrag met inbegrip van gruwelijke daden. Over een immorele moordenaar heeft Lommel consequent een amorele film gemaakt. De sensationele, huiveringwekkende, ontroerende en groteske momenten zijn talrijk, maar vloeien in elkaar over omdat ze in dezelfde neutrale toon geserveerd worden.

FFG TALKIE @ DE KROOK
Op donderdag 15 oktober om 12:30 gaat curator van het retrospectieve luik, Patrick Duynslaegher, in gesprek met docente filmgeschiedenis Anke Brouwers over het programma van twaalf klassiekers uit de Nieuwe Duitse Cinema van de jaren '70.

Gratis mits reservatie via deze link

Credits

regisseur: Ulli Lommel
componist: Peer Raben
producent: Rainer Werner Fassbinder, Michael Fengler
scenario: Kurt Raab
montage: Thea Eymèsz, Rainer Werner Fassbinder
fotografie: Jürgen Jürges

productiehuis: Tango Film

Meer info

dialoog: Duits
ondertitels: Eng ond.
Land: Duitsland
jaar: 1973

Filmografie

ULLI LOMMEL: Tödlicher Poker (1972), Tenderness of the Wolves (1973), Yodeling Is No Sin (1974), Wachtmeister Rahn (1974), A Second Spring (1975), Adolf and Marlene (1977), Cocaine Cowboys (1979), The Boogey Man (1980), BrainWaves (1983), Olivia (1983), The Devonsville Terror (1983), Revenge of the Stolen Stars (1986), Overkill (1987), I.F.O. (Identified Flying Object) (1987), Warbirds (1989), John Builds A House, Lethal Orbit (1996), Bloodsuckers (1997), Black Dahlia (2006, video), Zodiac Killer (2005, video), Curse of… Toon meer

Technical Specs

formaat: Blu Ray
kader: 1:1,66

Andere festival films van regisseur Ulli Lommel

1974:Die Zärtlichkeit der Wölfe

Foto's

Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -

In samenwerking met


Supported by
Online communicatie door Wisefools