World soundtrack awards
 
Film Fest Gent - Die linkshändige Frau
Gearchiveerd: Die linkshändige Frau - The Left-Handed Woman (1978)

regisseur: Peter Handke

componist: Uli Winkler
Met: Edith Clever, Bruno Ganz, Angela Winkler, e.a.

Gearchiveerd
duur: 116 minuten
Drama

Classics

Dankzij de samenwerking met Goethe kan Film Fest Gent Die linkhändige Frau voor een ticketprijs van slechts € 4 aanbieden.

Na enkele scenario's voor Wim Wenders, maakte schrijver Peter Handke zijn solodebuut met dit portret van een vrouw (Edith Clever) die vastbesloten is om op haar eentje het leven te trotseren. In navolging van de door hem bewonderde Japanse meestercineast Ozu wil Handke de gevoelens van zijn personage zichtbaar maken zonder zich op uiterlijk drama te beroepen. Hij wil haar oningevulde psychologie suggereren door een gedetailleerde, haarscherpe en heel even ook desoriënterende kijk op de omgeving en de objecten die zijn heldin omringen. Visueel is Die linkshändige Frau verbluffend mooi dankzij de op de Amerikaanse landschapsschilder Andrew Wyeth geïnspireerde fotografie van Robby Müller, de vaste cameraman van Wim Wenders (wiens maatschappij Road Movies ook produceerde). Bovendien heeft Handke een oog voor de eigenaardigheden van een schijnbaar vertrouwde Parijse randstad (Clamart) waar het voortdurende geraas van treinen een onwennige sfeer schept.

FFG TALKIE @ DE KROOK
Op donderdag 15 oktober om 12:30 gaat curator van het retrospectieve luik, Patrick Duynslaegher, in gesprek met docente filmgeschiedenis Anke Brouwers over het programma van twaalf klassiekers uit de Nieuwe Duitse Cinema van de jaren '70.

Gratis mits reservatie via deze link

Credits

regisseur: Peter Handke
componist: Uli Winkler
producent: Wim Wenders, Joachim von Mengershausen
scenario: Peter Handke
montage: Peter Przygodda
fotografie: Robby Müller

productiehuis: Filmverlag der Autoren

Meer info

dialoog: Duits
ondertitels: Eng ond.
Land: Duitsland
jaar: 1978

Filmografie

PETER HANDKE: The Left-Handed Woman (1978), The Absence (1992), The Malady of Death (1985), Chronik der laufenden Ereignisse (1971)

Technical Specs

formaat: DCP
kader: 1:1,37

Andere festival films van regisseur Peter Handke

1988:Das Mal des Todes
1979:Die linkshändige Frau

Foto's

Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -

In samenwerking met


Supported by
Online communicatie door Wisefools