World soundtrack awards
 
Film Fest Gent - Die dritte Generation
Gearchiveerd: Die dritte Generation - The Third Generation (1979)

regisseur: Rainer Werner Fassbinder

componist: Peer Raben
Met: Harry Baer, Hark Bohm, Margit Carstensen, e.a.

Gearchiveerd
duur: 112 minuten
Drama

Classics

In deze agressieve, absurdistische komedie gaan verveelde burgers op de terroristische toer. Niet uit ideologische of politieke overwegingen, maar voor de opwinding en de fun. Deze derde generatie terroristen speelt volgens de regisseur in de kaart van het kapitalisme dat hen misbruikt om eigen belangen veilig te stellen. Fassbinder laat in deze vernietigende spotprent van revolutionaire chique zijn geraffineerde verhalende technieken en cameravoering varen en gaat hier honderd procent voor overladen beeld- en geluidsexplosies waarmee hij een Blitzkrieg ontketent op onze zintuigen en de conventies van het bourgeoisspektakel. Hij noemt het zelf: "Een komedie in zes delen over gezelschapsspelen vol spanning, opwinding, logica, wreedheid en waanzin. Een komedie die op sprookjes lijkt die men kinderen vertelt om het leven naar de dood toe draaglijker te maken."

FFG TALKIE @ DE KROOK
Op donderdag 15 oktober om 12:30 gaat curator van het retrospectieve luik, Patrick Duynslaegher, in gesprek met docente filmgeschiedenis Anke Brouwers over het programma van twaalf klassiekers uit de Nieuwe Duitse Cinema van de jaren '70.

Gratis mits reservatie via deze link

Credits

regisseur: Rainer Werner Fassbinder
componist: Peer Raben
producent: Rainer Werner Fassbinder
scenario: Rainer Werner Fassbinder
montage: Juliane Lorenz
fotografie: Rainer Werner Fassbinder

productiehuis: Filmverlag der Autoren

Meer info

dialoog: Duits
ondertitels: Eng ond.
Land: Duitsland
jaar: 1979

Filmografie

RAINER WERNER FASSBINDER (1945-1982): This Night (short, 1965), Der Stadtstreicher (short, 1965), Das kleine Chaos (short, 1967), Liebe ist kälter als der Tod (1969), Götter der Pest (1969), Katzelmacher (1969), Warum läuft Herr R. Amok? (1969), Rio das Mortes (TV, 1970), Das Kaffeehaus (TV, 1970), Whity (1970), Die Niklashauser Fart (TV, 1970), Der amerikanische Soldat (1970), Warnung vor einer heiligen Nutte (1970), Pioniere in Ingolstadt (TV, 1970), Händler der vier Jahreszeiten (1971), Die bitteren Tränen… Toon meer

Technical Specs

klank: Stereo 5.1
formaat: DCP
kader: 1:1,66

Foto's

Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -

In samenwerking met


Supported by
Online communicatie door Wisefools