World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Kies je dag:
Film Fest Gent - Cunningham - 3D
Gearchiveerd: Cunningham - 3D (2019)

regisseur: Alla Kovgan

Met: Merce Cunningham, e.a.

Gearchiveerd
duur: 93 minuten
Documentaire, Dans

Artists on Film

3D is er niet alleen voor superheldenfilms of Disneysprookjes. Acht jaar geleden eerde Wim Wenders choreograaf Pina Bausch al met een docu in 3D en nu doet de Russisch-Amerikaanse Alla Kovgan hetzelfde met die andere danspionier van de 20ste eeuw, Merce Cunningham. Diens invloed op de moderne dans én op de New Yorkse kunstwereld van na de Tweede Wereldoorlog, van John Cage tot Andy Warhol, kan niet overschat worden. De regisseur vermengt archiefmateriaal van deze artiesten, en van Cunningham zelf, met beelden uit nieuwe opvoeringen - op de meest diverse plekken: een park, een dak, een aula - van diens choreografieën. 3D blijkt het ideale middel te zijn om de toeschouwer virtueel op het podium te trekken en je de dans te laten aanvoelen zoals dat zelfs in een theaterzaal bijna onmogelijk is. Want deze bekoorlijke docu over een eigenzinnige artiest is tevens een ode aan het vitalisme van de dans.

Je eigen 3D bril
Sinds februari 2019 werkt Kinepolis met een nieuw, verbeterd 3D systeem. Bij de nieuwe RealD 3D technologie horen ook andere 3D brillen. Het vroegere systeem met 3D brillen in bruikleen verdween en je zal een eigen 3D bril moeten aanschaffen, die je daarna kan bijhouden en opnieuw gebruiken. Tijdens je online ticketaankoop en aan de bemande kassa's zal je ticketprijs vermeerderd worden met 1€ waarmee je de 3D bril aankoopt. Deze bril kan je vervolgens voor iedere vertoning in RealD 3D opnieuw gebruiken. De bril zal je aan de ingang van de zaal overhandigd worden op vertoon van je ticket.
Meer info over het 3D-systeem van Kinepolis/

Credits

regisseur: Alla Kovgan
producent: Derrick Tseng, Ilann Girard, Alla Kovgan, Helge Albers, Elizabeth Delude-Dix, Kelly Gilpatrick
scenario: Alla Kovgan
montage: Alla Kovgan
fotografie: Mko Malkhasyan

productiehuis: Achtung Panda! Media

Meer info

dialoog: Engels
ondertitels: Geen ond.
Land: Duitsland - Frankrijk - Verenigde Staten
jaar: 2019

Officiële site

Filmografie

ALLA KOVGAN: Movement (R)evolution Africa (2007), Nora (2008, short), New London Calling (2010, short), Devil's Lungs (2018, short), Cunningham (2019).

Technical Specs

formaat: DCP-3D
kader: 1:1,85

Foto's

Film Fest Gent -
Online communicatie door Wisefools