World soundtrack awards
Concert: World Soundtrack Awards Ceremony and Concert
Gearchiveerd: Concert: World Soundtrack Awards Ceremony and Concert

Gearchiveerd
duur: 180 minuten
Muziek/Musical

Gala Premières en speciale evenementen

De 14e World Soundtrack Awards Ceremony & Concert vindt plaats op 25 oktober 2014 in het Gentse Kuipke.

Film Fest Gent is verheugd de Amerikaanse componist en ex-drummer van de rockband 'Red Hot Chili Peppers' Cliff Martinez te mogen verwelkomen op het traditionele filmmuziekconcert tijdens het tweede deel van het World Soundtrack Awards Ceremony & Concert op zaterdag 25 oktober. Brussels Philharmonic brengt de muziek van Cliff Martinez live olv Dirk Brossé, begeleid door filmfragmenten op groot scherm. De WSA verwelkomt ook Discovery of 2013 Dan Romer, Lifetime Achievement Award Winnaar van dit jaar Francis Lai en componist van In Vlaamse Velden Jef Neve.

Klik hier om je tickets te bestellen voor de 14e World Soundtrack Awards Ceremony en Concert.

Red Hot Chili Peppers' drummer in Gent

Naar goede gewoonte wordt de 41e editie feestelijk afgesloten met het World Soundtrack Awards Concert, het jaarlijkse filmmuziek event dat intussen aan zijn veertiende editie toe is en voor de internationale uitstraling zorgt van Film Fest Gent. Centrale gast dit jaar is de Amerikaanse filmcomponist en ex-drummer van de rockband Red Hot Chili Peppers Cliff Martinez. Het WSA-concert zal vooral in het teken staan van zijn samenwerking met Steven Soderbergh, van wie hij de vaste componist is ('Sex, lies and videotape', 'Traffic', 'Kafka', 'Contagion', 'The Limey', 'Solaris'). Vanzelfsprekend staan ook zijn twee cult-scores voor 'Drive' en 'Only God Forgives' (beiden met Ryan Gosling) van Nicolas Winding Refn op het programma, alsook zijn muziek voor 'Spring Breakers' van Harmony Korine.

Wees erbij om te zien en te horen hoe de man die ooit 72 uur ononderbroken drumde de grenzen van de filmmuziek blijft verleggen met zijn elegante en atmosferische mix van meditatieve melodieën, orkestrale elementen, elektro sounds, gitaar samples en techno clubmuziek.

De WSA verwelkomt ook Discovery of 2013 Dan Romer. De gewezen frontman en akoestische gitarist van de indie pop-rock band Fire Flies werd tot ontdekking van het jaar uitgeroepen voor zijn meeslepende score voor zijn langspeelfilm: 'Beasts of the Southern Wild' waarmee regisseur Benh Zeitlin in 2012 meteen de Grote prijs van de jury won op het festival van Sundance, de Caméra d'Or op het filmfestival van Cannes en de Explorezone award van de jongerenjury op Film Fest Gent.

Aansluitend op de focus op Frankrijk van het 41e Film Fest Gent wordt tijdens de World Soundtrack Awards, de Lifetime Achievement Award uitgereikt aan de Franse componist Francis Lai. Lai (geboren in 1932 in Nice) werd in één klap wereldberoemd met Un homme et une femme (1966) zijn eerste score voor een film van Claude Lelouch, voor wie hij de volgende vier decennia voor een dertigtal films de muziek zou schrijven. Francis Lai zal tijdens de WSA de Lifetime Achievement Award ontvangen voor zijn uitzonderlijke carrière in de filmmuziek en daaruit zal er een selectie live gebracht worden door het Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé.

Naast het rijke oeuvre van Lai krijgt ook de beklijvende muziek uit de prestigieuze drama serie In Vlaamse Velden van Jef Neve een verdiende plaats die avond. Jef Neve bewees met deze score dat hij niet alleen een begenadigd jazzmuzikant is maar ook een erg geïnspireerde componist die van vele markten thuis is. Hij zal zelf een selectie maken uit de muziek die hij schreef en deze zal vergezeld worden door beelden uit de reeks.

Tickets zijn beschikbaar vanaf €30. Tickets voor studenten zijn te verkrijgen aan €20. Een VIPticket bedraagt €90 en omvat ontvangst vanaf 19u door onze hostessen, exclusieve plaatsen in de concertzaal met uniek zicht op het orkest en de artiesten, een programmaboekje, receptie na het concert met hapjes en drank, bewaakte vestiaire en professionele begeleiding door hostessen naar de concertzaal.

Credits

Meer info

Technical Specs

Online communicatie door Lavagraphics