VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Concert: Rota/Fellini
Gearchiveerd: Concert: Rota/Fellini

Gearchiveerd
duur: 120 minuten
Muziek/Musical

Gala Premières en speciale evenementen
Film Fest Gent - Concert: Rota/Fellini

Naar aanleiding van een grote overzichtstentoonstelling in het Caermersklooster wordt tijdens de 41e festivaleditie (14 tot 25 oktober 2014) op diverse manieren aandacht besteed aan het werk van Federico Fellini. Op donderdag 23 oktober vindt daarom in Muziekcentrum De Bijloke het concert 'Rota/Fellini' plaats met symfonische muziek uit de films van de regisseur van 'La Dolce Vita' en 'La Strada', uitgevoerd door Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé.

Niemand heeft beter de wereld van een filmregisseur op muziek gezet dan Nino Rota dat deed voor het werk van Federico Fellini, de beroemdste filmmaker die Italië ooit heeft voortgebracht en van wie Film Fest Gent in samenwerking met Caermersklooster een grote overzichtstentoonstelling brengt.

Je hoeft maar de eerste tonen van Rota's circusachtige deuntjes te horen of ze toveren zo de beeldenslierten van de Italiaanse maestro te voorschijn: de vrouwen met hun wonderbaarlijke levenslust en gewilligheid, de monsters, reuzen, dwergen, narren, hoeren in alle rangen en standen, de moeder-madonna's. Vanaf Lo Sceicco bianco in 1952 schreef Rota alle filmmuziek voor Fellini's films, tot hij in 1979 op 68-jarige leeftijd overleed, niet lang na het voltooien van de soundtrack voor Fellini's muzikaalste film Prova d'Orchestra (1979).

In het kader van de Fellini-expo brengt Film Fest Gent een uniek Nino Rota concert. Een eerste deel van het programma is gewijd aan Rota's composities voor Fellini; in het tweede deel komt Rota's samenwerking aan bod met Francis Coppola (The Godfather), Franco Zeffirelli (Romeo and Juliet) en Luchino Visconti (Rocco e i Suoi Fratelli; Il Gattopardo).

Concert 'Rota/Fellini'
Brussels Philharmonic olv Dirk Brossé
23 oktober 2014
De Bijloke

Prijzen:
Rang 1 - Standaard - € 30.00
Rang 2 - Standaard - € 20.00

Klik hier om je ticket te reserveren

Credits

Meer info

Technical Specs

Online communicatie door Lavagraphics