World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Kies je dag:
Film Fest Gent - Composer Talk: Hildur Guðnadóttir
Gearchiveerd: Composer Talk: Hildur Guðnadóttir

Gearchiveerd
duur: 90 minuten

Het afgelopen jaar leerde het publiek de IJslandse Hildur Guðnadóttir kennen, een van de meest veelbelovende revelaties in de filmmuziekwereld. Vorig jaar nog werd ze genomineerd voor de World Soundtrack Discovery of the Year Award voor haar muziek in 'Sicario: Day of the Soldado'.

Ondertussen gooit Guðnadóttirs score voor de baanbrekende HBO-hitserie 'Chernobyl', waarvoor ze recent een Emmy Award gewonnen heeft, wereldwijd hoge ogen. Ze vervaagt de grens tussen filmmuziek en sound design met haar onconventionele aanpak: samen met sound recordist Chris Watson trok ze naar een verlaten kerncentrale waar Watson de omgevingsgeluiden opnam. Die geluiden verwerkte Guðnadóttir tot een innovatieve compositie die geen enkel instrument telt. Naast 'Chernobyl' is haar werk te horen in 'Joker' van Todd Phillips, die de Gouden Leeuw gewonnen heeft op het Filmfestival van Venetië.

Maar Guðnadóttir profileert zich al jaren als een pionier in experimentele pop en hedendaagse muziek. Ze componeerde al voor dans, theater en film, waaronder samenwerkingen met Jóhann Jóhannsson, Hauschka en Ryuichi Sakamoto. Naast componist is Guðnadóttir ook een getalenteerd cellist en zangeres. Als soloartiest bracht ze al 4 albums uit die meermaals genomineerd werden voor de Icelandic Music Awards.

De Composer Talk wordt in goede banen geleid door Robert Kraft, die tussen 1994 en 2012 aan het hoofd stond van Fox Music, een periode waarin scores als die van 'Titanic' en 'Moulin Rouge' onder zijn leiding records verbraken. Na zijn periode bij Fox Music richtte hij Kraftbox Entertainment op, waarmee hij de filmmuziek in de kijker blijft zetten, en is hij actief als producer van onder andere de film 'Score: A Film Music Documentary'.

Credits

Meer info

Technical Specs

formaat: TALK
Online communicatie door Wisefools