VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Film Fest Gent - Cold Bloom
Gearchiveerd: Cold Bloom - Sakura namiki no mankai no shita ni (2012)

regisseur: Atsushi Funahashi

componist: Jan Duszynski
Met: Marika Matsumoto, Riki Miura, Takahiro Miura, Yûshi Ozawa, Tarô Suwa, Yô Takahashi, Asami Usuda, Yûrei Yanagi, e.a.

Gearchiveerd
duur: 119 minuten
Drama, Romantisch
Film Fest Gent - Cold Bloom

Begin 2011 was Atsushi Funahashi klaar om aan de opnames van zijn nieuwste film 'Cold Bloom' te beginnen, maar de tsunami en kernramp van 11 maart 2011 troffen Hitachi, de stad waar de opnames zouden plaatsvinden. Dus maakte Funahashi van de nood een deugd en filmde hij eerst 'Nuclear Nation', een documentaire over de geëvacueerde dorpelingen uit Futaba, een ander zwaar getroffen stadje. De mentaliteitswijziging die Funahashi waarnam tijdens het maken kreeg een plaats in zijn herwerkte script voor 'Cold Bloom'. Het verhaal over een vrouw die moet samenwerken met de man die verantwoordelijk is voor de dood van haar geliefde kreeg een donkerdere en meer sociaal-kritische toon. De gebeurtenissen van 11 maart werden niet expliciet in het scenario verwerkt, maar de arbeidsproblemen en wanpraktijken van ondernemingen die in de film wel aan bod komen, houden het door de nucleaire fall-out opgeschrikte Japan een spiegel voor. 'Cold Bloom' is liefde in tijden van collectief ongeluk.

Credits

regisseur: Atsushi Funahashi
componist: Jan Duszynski
producent: Shozo Ichiyama
scenario: Atsushi Funahashi & Shigeru Murakoshi
montage: Atsushi Funahashi
fotografie: Kôichi Furuya
geluid: Shinya Takada

productiehuis: Office Kitano

Meer info

ondertitels: Eng ond.
land: Japan
jaar: 2012

Filmografie

ATSUSHI FUNAHASHI (1963): Echoes (2002), Big River (2005), New York Streets (2006, TV series documentary), Deep in the Valley (2009), Nuclear Nation (2012, documentary), Cold Bloom (2012)

Technical Specs

klank: Dolby Digital SRD
formaat: DCP
Online communicatie door Lavagraphics