World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Kies je dag:
Cleo
Gearchiveerd: Cleo (2019)

regisseur: Eva Cools

componist: Mauro Pawlowski
Met: Anna Franziska Jaeger, Natali Broods, Yolande Moreau, e.a.

Gearchiveerd
duur: 110 minuten
Coming-of-age, Romantisch

Gala Premières en speciale evenementen

Na een handvol kortfilms en enkele videoclips voor Mauro Pawlowski en Intergalactic Lovers debuteert Eva Cools met een langspeelfilm over Cleo, een zeventienjarige meid die haar ouders verloor bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Om dat plotse verlies te plaatsen werpt zij zich op het Brusselse nachtleven, de pianopartituren van Rachmaninov en de oudere Leos. Cools spaarde duidelijk kosten noch moeite om haar scenario te verfilmen, dat reeds prijzen won omwille van zijn poëtische gelaagdheid. Niet alleen trommelde ze dirigent Dirk Brossé met een symfonisch orkest op en overtuigde ze genoeg sponsors met haar crowdfundingsactie, ze strikte ook Anna Teresa De Keersmaekers dochter Anna Franziska Jäger en 'Black'-actrice Martha Canga Antonio om naast klasbakken als Natali Broods, Lucie Debay en Yolande Moreau te spelen. Een debuut dat alles uit de kast haalt om een sterke indruk te maken!

Slotfilm Explorezone!
Benieuwd welke film in de voetsporen zal treden van Philip Grönings 'Mein Bruder Heißt Robert und ist ein Idiot', winnaar van de Explore! Award 2018?
Boek dan zeker je zitje voor de vertoning van 'Cleo' op 17 oktober, want die avond wordt de Explore Zone Award uitgereikt door onze jongerenjury. De Explore Zone Jury, bestaande uit gedreven en enthousiaste filmfans tussen 18 en 26, boog zich het hele festival over het jongerenparcours en selecteerde de winnende film.

De vertoning van 'Cleo' wordt bovendien voorafgegaan door de uitreiking van de Visser-Neerlandiaprijs Scenario, een prijs die 'Cleo' drie jaar geleden zelf won tijdens Film Fest Gent 2016!

Credits

regisseur: Eva Cools
componist: Mauro Pawlowski
producent: Annemie Degryse, Jan De Clercq
scenario: Eva Cools
montage: Alain Dessauvage
fotografie: Brecht Goyvaerts
geluid: Frederik Van de Moortel

productiehuis: Lunanime Productie

Meer info

dialoog: Nederlands, Frans
ondertitels: Nl/Fr ond.
Land: België
jaar: 2019

Officiële site

Filmografie

EVA COOLS: De puta madre (2006, short), El camino del deseo (2007, short), Las Meninas (2012, short), Alles komt terug (2014, short), Cleo (2019).

Technical Specs

formaat: DCP

Andere festival films van regisseur Eva Cools

2007:Camino del deseo, el
2006:De puta madre

Foto's

Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Online communicatie door Wisefools