VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Casse-tête chinois
Gearchiveerd: Casse-tête chinois - Chinese Puzzle (2013)

regisseur: Cédric Klapisch

Met: Kelly Reilly (Wendy), Audrey Tautou (Martine), Cécile De France (Isabelle), Romain Duris (Xavier Rousseau), Sandrine Holt (Ju), Cassandra Starr (Hipster Girl), Kevin Bishop (William), Li Jun Li (Nancy), Shuya Chang (Ming Li), e.a.

Gearchiveerd
duur: 117 minuten
Gay Scene , Komedie, LGBTQ

Gala Premières en speciale evenementen

Acht jaar na 'Les Poupées russes' is regisseur Cédric Klapish terug met 'Casse-tête Chinois'. Dat is het derde en laatste luik in een trilogie die in 2002 begon met de luchtige en tegelijk gedurfde feel-goodkomedie 'L'Auberge Espagnol'. Hoe zou het nog zijn met Xavier Rousseau (Romain Duris), vijftien jaar nadat hij zijn uitwisselingsproject op kot in Barcelona beëindigde en tien nadat hij zijn hopeloos verwarde liefdesleven met zijn al even chaotische schrijversaspiraties probeerde te rijmen? Klapish vroeg het zich blijkbaar ook af en focust met 'Casse-tête Chinois' in zijn typisch charmante mozaïekstijl opnieuw op het kronkelende liefdesparcours van dezelfde protagonisten. De nonchalante Xavier is inmiddels een veertiger die meer verantwoordelijkheid heeft dan in zijn jaren als zorgeloze student, maar zijn leven is er niet bepaald eenvoudiger op geworden. Hij heeft een gezin te onderhouden, maar zijn ex-vrouw Wendy (Kelly Reilly) is met de kinderen naar New York verhuisd. Dus ziet hij zich genoodzaakt heen en weer te pendelen tussen Parijs en New York. En om de Amerikaanse nationaliteit te verkrijgen is hij zelfs bereid een huwelijk met een Chinese vrouw in scène te zetten. Naast Duris en Reilly tekenen ook Audrey Tautou (Martine) en de Belgische Cécile de France (als zijn lesbische soulmate Isabelle die wil dat hij de vader van haar kind wordt) opnieuw present, dit keer dus in The Big Apple. Dat is volgens Klapish "de moeilijkste stad ter wereld om een film te draaien, aangezien het net als Venetië en Parijs al miljoenen keren eerder gedaan is".

Credits

regisseur: Cédric Klapisch
producent: Cédric Klapisch
scenario: Cédric Klapisch
montage: Anne-Sophie Bion
geluid: Nicolas Mazet

productiehuis: Ce Qui Me Meut Motion Pictures

Meer info

ondertitels: Ned/Fr ond.
land: Frankrijk
jaar: 2013

Officiële site

Filmografie

CEDRIC KLAPISCH (1961): In Transit (1986, short), Ce qui me meut (1989, short), Riens du tout (1992), Le Péril Jeune (1994), 3000 Scénarios contre un Virus (1994, TV series, director of 2 episodes), Lumière and Company (1995, documentary), When the Cat's Away (1996), Family Resemblances (1996), Le Ramoneur des Lilas (1998, short), Peut-être (1999), L'Auberge Espagnol (2002), Not For, or Against (Quite the Contrary) (2003), Russian Dolls (2005), Paris (2008), Aurélie Dupont danse l'espace d'un instant (2010, TV documentary), My Piece of the Pie (2011), Casse-tête Chinois (2013)

Technical Specs

formaat: DCP
Online communicatie door Lavagraphics