World soundtrack awards
Blood Ties
Gearchiveerd: Blood Ties (2013)

regisseur: Guillaume Canet

Met: Mila Kunis (Natalie), Zoe Saldana (Vanessa), Marion Cotillard (Monica), Clive Owen (Chris Pierzynski), Lili Taylor, James Caan (Leon), Billy Crudup (Frank), Noah Emmerich, Matthias Schoenaerts (Anthony Scarfo), Griffin Dunne, Eve Hewson (Yvonne), e.a.

Gearchiveerd
duur: 127 minuten
Misdaad, Thriller

Gala Premières en speciale evenementen

Guillaume Canet, de Franse acteur-regisseur die in 2006 met zijn regiedebuut 'Tell No One' een dikke hit scoorde, draaide voor het eerst een film in Hollywood, namelijk de misdaadthriller 'Blood Ties'. Hij koos voor een remake van de Franse film 'Les Liens du Sang' van Jacques Maillot uit 2008, waarin hij destijds zelf een hoofdrol speelde. De setting is dit keer het New York van de vroege seventies. De bloedbanden uit de titel zijn die tussen Frank (Billy Crudup) en Chris (Clive Owen). Frank is een integere, hardwerkende politieman; Chris een crimineel die net een lange celstraf achter de rug heeft. Hun verhouding was altijd al gespannen en er lijkt niet meteen verzoening in zicht. Canet neemt zijn tijd om deze broedersaga-tegen-een-criminele-achtergrond uitvoerig te schetsen. Daarbij springen vooral de vertolkingen, het knap gereconstrueerde tijdsbeeld en de sfeer van dreiging en spanning in het oog. Maar 'Blood Ties' is tevens het Hollywooddebuut van Matthias Schoenaerts, die een bijrol heeft als de explosieve misdadiger Scarfo. Hoewel hij niet meer dan tien minuten in beeld komt, weet hij zich met zijn inmiddels berucht geworden 'intensiteit' moeiteloos staande te houden in een cast die verder wordt aangevoerd door Marion Cotillard, Mila Kunis, James Caan en Zoé Saldana. "Schoenaerts begeestert als New Yorkse vechtersbaas", aldus The Hollywood Reporter. "Hij is belachelijk goed en we willen nu meteen een aparte film over zijn personage Anthony Scarfo," stelde Film Festival News.

Credits

regisseur: Guillaume Canet
producent: Alain Attal
scenario: Guillaume Canet & James Gray, based on the novel by Bruno & Michel Papet
montage: Hervé de Luze
fotografie: Christophe Offenstein
geluid: Jean Goudier

productiehuis: Les Productions du Trésor

Meer info

ondertitels: Ned/Fr ond.
land: Frankrijk - Verenigde Staten van Amerika
jaar: 2013

Filmografie

GUILLAUME CANET(1973): Sans Regrets (1996, short), Je Taim (1998, short), J'peux pas dormir (2000, short), Scénarios sur la Drogue (2000, TV series, director of 1 episode), Whatever You Say (2002), Tell No One (2006), Little White Lies (2010), Blood Ties (2013)

Technical Specs

formaat: DCP
Online communicatie door Lavagraphics