VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Beasts Of The Southern Wild
Gearchiveerd: Beasts Of The Southern Wild

regisseur: Benh Zeitlin

componist: Dan Romer & Benh Zeitlin
Met: Quvenzhané Wallis (Hushpuppy), Dwight Henry (Wink), Jonshel Alexander (Joy Strong), Marilyn Barbarin (Cabaret Singer), Kaliana Brower (T-Lou), Joseph Brown (Winston), Nicholas Clark (Sticks), Henry D. Coleman (Peter T), Levy Easterly (Jean Battiste), Pamela Harper (Little Jo), Kendra Harris (Baby Hushpuppy), Jovan Hathaway (The Cook), Amber Henry (LZA), a.o.

Gearchiveerd
Explorezone ,
Film Fest Gent - Beasts Of The Southern Wild

Manohla Dargis, filmrecensente voor The New York Times, noemde “Beasts of the Southern Wild” een van de beste films die de voorbije twee decennia te zien was op Sundance. Benh Zeitlin sleepte er onder meer de Grand Jury Prize in de wacht, een triomf die hij nog eens overdeed in Cannes, waar hij de Caméra d’Or voor de beste debuutfilm ontving. Voor de verfilming van Lucy Alibars toneelstuk “Juicy and Delicious”, trok Zeitlin naar het post-Katrina gebied in het diepe zuiden. Hij ging er tussen de post-apocalyptisch ogende moerasarmen van Louisiana op zoek naar locaties en rekruteerde nagenoeg zijn hele cast uit de lokale bevolking. Alleen al aan de casting van Hushpuppy, het zesjarige meisje dat ons met een innemende dapperheid door het magisch-realistische verhaal gidst, gingen vierduizend audities vooraf, vooraleer revelatie Quvenzhané Wallis ontdekt werd. Samen met haar zieke vader Wink, woont ze in een fictieve deltagemeenschap genaamd ‘the Bathtub’. Afgesloten van de rest van de wereld door een waterbeschermingsreservaat, onderhoudt de in armoede levende, maar van levenskracht bulkende bevolking een mystieke band met de woeste natuur. Een naderende orkaan verstoort die natuurlijke orde der dingen echter drastisch. Hushpuppy ziet de ijskappen smelten, waarop een kudde ontdooide oerrunderen koers zet naar ‘the Bathtub’. Mede door het op improvisaties gestoelde productieproces, gaat er een zekere directheid uit van “Beasts”, dat met zijn transcendente motieven, vleugjes americana en elegante mise-en-scène meer dan eens aan Terrence Malick doet denken.

Credits

regisseur: Benh Zeitlin
componist: Dan Romer & Benh Zeitlin
producent: Michael Gottwald, Dan Janvey, Josh Penn

productiehuis: Cinesearch

Meer info

Filmografie

BEN ZEITLIN: Egg (2005, Short), The Origins of Electricity (2006, Short), Glory at Sea (2008, Short), Beasts of the Southern Wild (2012)

Technical Specs

Online communicatie door Lavagraphics