World soundtrack awards
 
Ain't Them Bodies Saints
Gearchiveerd: Ain't Them Bodies Saints (2013)

regisseur: David Lowery

componist: Daniel Hart
Met: Rooney Mara (Ruth Guthrie), Casey Affleck (Bob Muldoon), Ben Foster (Patrick Wheeler), Keith Carradine (Skerritt), Kennadie Smith (Sylvie Guthrie), Jacklynn Smith (Sylvie Guthrie), Nate Parker (Sweetie), Robert Longstreet (Cowboy Hat), Charles Baker (Bear), Augustine Frizzell (Sissy), e.a.

Gearchiveerd
duur: 105 minuten
Drama, Romantisch

Officiële Selectie - In Competitie
Film Fest Gent - Ain't Them Bodies Saints

'Ain't Them Bodies Saints' van David Lowery heeft alle troeven in handen om de traditionele Amerikaanse independentsensatie van het jaar te worden. Deze Altmaneske gangsterballade over een crimineel koppel op de vluchtvoor de wet was een van de hoogtepunten op het afgelopen Sundance Filmfestival en mocht in Cannes het parallelle festival Semaine de La Critique openen. Het verhaal speelt zich af in het Texas Hill County van de jaren 70. Topacteurs Casey Affleck en Rooney Mara spelen de jonge bandiet Bob en diens echtgenote Ruth, die na een schietpartij in de Texaanse heuvels uiteindelijk door de politie gevat worden. Agent Patrick Wheeler (Ben Foster) raakt daarbij gewond door een kogel die uit de loop van Ruth's pistool kwam. Toch is het Bob die opdraait voor het incident en voor jaren de cel in gaat, terwijl Patrick zich in diens afwezigheid als sheriff ontfermt over de aantrekkelijke, hoogzwangere Ruth. Vier jaar later ontsnapt Bob uit de gevangenis en heeft hij nog maar één doel voor ogen: zich herenigen met zijn vrouw en zijn dochter, die hij nog nooit in de ogen heeft gekeken. "Een uitzonderlijk mooie, intens romantische koortsdroom van een film," jubelde een criticus over 'Ain't them Bodies Saints'. Schrijver-regisseur David Lowery weet een bijzonder sfeervol en nostalgisch klimaat te creëren. Meer nog dan een postmoderne western is dit een lyrische misdaadromance over liefde, moederschap en de zoektocht naar geluk, die gedragen wordt door de even discrete als krachtige vertolkingen van schoon Hollywoodvolk als Affleck, Mara en Foster. Met zijn elegante mise-en-scène, panoramische landschappen en impressionistische beeldtaal roept Ain't Them Bodies Saints bovendien meer dan eens herinneringen op aan Terrence Malicks onverwoestbare outlawklassieker 'Badlands'.

CASEY AFFLECK

Drie jaar geleden leek de 38-jarige Casey Affleck alomtegenwoordig. Het jongere broertje van Ben, volgens velen de beste acteur van de twee, switchte moeiteloos tussen entertainment (de 'Oceans'-films) en serieuzer werk ('The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford). In 2007 speelde hij de hoofdrol in de kidnapthriller 'Gone Baby Gone', het regiedebuut van zijn broer. En in 2010 kroop hij zelf in de regiestoel voor 'I'm Still Here', een ophefmakende mockumentary over de beslissing van acteur Joaquin Phoenix om zijn succesvolle carrière ('Gladiator', 'Walk the Line'en 'Two Lovers') plots stop te zetten en een tweede loopbaan te beginnen als hiphopartiest. Binnenkort zal Affleck nog te zien zijn in 'Out of the Furnace' van David Cooper en 'Interstellar', een nieuwe scifi-blockbuster van Christopher Nolan ('The Dark Knight).

Credits

regisseur: David Lowery
componist: Daniel Hart
producent: Cassian Elwes
scenario: David Lowery
montage: Craig McKay & Jane Rizzo
fotografie: Bradford Young
geluid: Kent Sparling

productiehuis: Parts and Labor

Meer info

ondertitels: Ned/Fr ond.
Land: Verenigde Staten van Amerika
jaar: 2013

Officiële site

Filmografie

DAVID LOWERY:Lullaby (2000), Still (2003, short), Deadroom (2005), Some Analog Lines (2006, short), The Outlaw Son (2007, short), A Catalogue of Anticipations (2008, short), Boycrazy Promo (2009, short), Boycrazy in Bed (2009, short), Boycrazy Gets a Job (2009, short), Boycrazy Bikini Mishap (2009, short), Boycrazy at the Drug Store (2009, short), St. Nick (2009), Pioneer (2011, short), Ain't Them Bodies Saints (2013)

Technical Specs

formaat: DCP

Andere festival films van regisseur David Lowery

2018:The Old Man & the Gun
Online communicatie door Wisefools