World soundtrack awards
 
Aguirre der Zorn Gottes (live concert)
Gearchiveerd: Aguirre der Zorn Gottes (live concert) - Aguirre, The Wrath of God (1972)

regisseur: Werner Herzog

componist: Legowelt
Met: Klaus Kinski, Helena Rojo, Del Negro, Ruy Guerra, e.a.

Gearchiveerd
duur: 93 minuten
Avontuur, Historisch

Film Fest Gent in Vooruit
Film Fest Gent - Aguirre der Zorn Gottes (live concert)

In deze beklemmende visionaire film reconstrueert Werner Herzog een uit de hand lopende epische expeditie in 1560 van de Spaanse veroveraars in Peru, met als einddoel de mythische gouden stad El Dorado. De verschrikkelijke tocht door de jungle en het afvaren van een woeste rivier groeit uit tot een ware nachtmerrie, zeker als de avonturier Aguirre, een verrader en machtswellusteling die zich de plaatsvervanger van God noemt, het commando overneemt. Herzog projecteert zijn vernietigende visie op het fanatisme en de waanzin van de westerse beschavingsdrang in deze blasfemische heldenfiguur. Klaus Kinski vertolkt deze geschifte figuur met een angstaanjagende gretigheid; hij rolt dermate met zijn ogen dat je verbaasd bent dat ze niet uit hun kassen rollen. De sober hallucinante score van de Duitse Krautrock band Popul Vuh wordt tijdens deze uitzonderlijke vertoning vervangen door een nieuwe synthesizer soundtrack van Legowelt die live wordt gebracht.(P.D.)

PROGRAMMA:
20:00 THEATERZAAL - FLORIS VANHOOF
Voor Legowelt zijn tanden in Herzog zet, vergast Vooruit artist in residence Floris Vanhoof ons op een korte performance waarin hij doormiddel van lasers, draagbare gongs en geprojecteerde beelden de grens tussen beeld en licht zal verkennen. Vanhoof is een avant-garde filmmaker en elektronica muzikant die het komende jaar meermaals Vooruit binnenste buiten zal keren.

20:45 THEATERZAAL - LIVE SOUNDTRACK BIJ 'AGUIRRE, DER ZORN GOTTES'
Legowelt componeerde een nieuwe soundtrack voor een van zijn favoriete films: Werner Herzogs 'Aguirre, Der Zorn Gottes'.

Danny Wolfers is een Nederlandse elektronicaproducer en dj die onder de naam Legowelt wereldwijde faam oogste. Op uitnodiging van Film Fest Gent, Vooruit en Gents internet livestream tv station / art collective Stroom schreef hij een nieuwe soundtrack voor 'Aguirre, der Zorn Gottes'.

Legowelt beschikt over een verkorte, meer visueel georiënteerde versie van deze film waar hij live met synthesizers de soundtrack over zal verzorgen. Deels geïnspireerd door de originele betoverende soundtrack van de Duitse krautrock band Popol Vuh en de krankzinnigheid van de legendarische hoofdrolspeler Klaus Kinski. Deze filmvertoning zal plaatsvinden in de Theaterzaal.

Ooit beschreven als een extreem intens kleurrijk levend schilderij, vertelt deze film het verhaal over een geobsedeerde en krankzinnige zoektocht naar de geheime gouden stad van El Dorado door de onherbergzame jungles van het Amazone regenwoud.

22:00 BALZAAL - AFTERPARTY!
Na de film is er een afterparty in de Balzaal van Vooruit met naast een dj-set van Legowelt zelf ook sets van Chris Ferreira, dj Nosedrip en Innershades.

Credits

regisseur: Werner Herzog
componist: Legowelt
producent: Werner Herzog
scenario: Werner Herzog
montage: Beate Mainka-Jellinghaus
fotografie: Thomas Mauch
geluid: Herbert Prasch

productiehuis: Werner Herzog Filmproduktion

Meer info

dialoog: Duits, Quechua, Spaans
Land: Duitsland
jaar: 1972

Officiële site

Filmografie

WERNER HERZOG (1942): Herakles (1962, Short), Spiel im Sand (1964, Short), Die beispiellose Verteidigung der Festung Deutschkreuz (1967, Short), Letzte Worte (1968, Short), Lebenszeichen (1968),Massnahmen gegen Fanatiker (1969, Short), Auch Zwerge haben klein angefangen (1970), Die fliegenden Ärzte von Ostafrika (1970, TV Movie), Behinderte Zukunft? (1971, TV Movie), Fata Morgana (1971), Land of Silence and Darkness (1971), Aguirre, the Wrath of God (1972), The Enigma of Kaspar Hauser (1974), Die große Ekstase des Bildschnitzers Steiner… Toon meer

Technical Specs

formaat: SPECIAL
kader: 1:1,33

Andere festival films van regisseur Werner Herzog

2020:Jeder für sich und Gott gegen alle
2007:Grizzly Man
1994:Aguirre, der Zorn Gottes
1993:Lektionen in Finsternis
1988:Fata Morgana
1979:Stroszek
1975:Fata Morgana

In samenwerking met


Supported by
Online communicatie door Wisefools