VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
A Band Called Death
Gearchiveerd: A Band Called Death (2012)

regisseur: Mark Christopher Covino , Jeff Howlett

componist: Tim Boland , Sam Retzer
Met: Alice Cooper (Zichzelf), Bobby Hackney (Zichzelf), Dannis Hackney (Zichzelf), David Hackney (Zichzelf), Henry Rollins (Zichzelf), e.a.

Gearchiveerd
duur: 96 minuten
Documentaire, Biografie

Eye Tunes
Film Fest Gent - A Band Called Death

Vergeet de Sex Pistols en de Ramones! Voordat punk echt doorbrak was er een band genaamd Death! Drie Afro-Amerikaanse broers uit Detroit vormden een bandje in hun logeerkamer, speelden een paar lokale optredens en lieten zelfs een single persen in de hoop een platencontract vast te krijgen. Jammer genoeg zaten de jongens middenin het tijdperk van de Motown en de opkomende disco. Platenmaatschappijen vonden de muziek - en bandnaam - te intimiderend en het rock/punk trio ging uit elkaar zonder ook maar één plaat op te nemen. Complete vergetelheid werd hun lot tot hun kinderen decennia later verloren gewaande demo's terugvonden en via een internethype voor een revival zorgden. 'A Band Called Death' herstelt niet enkel de reputatie van deze punkpioniers, het is ook een aangrijpende familiekroniek. Volgens de Amerikaanse pers "een van de beste rockumentaries die u ooit zal zien."

Credits

regisseur: Mark Christopher Covino , Jeff Howlett
componist: Tim Boland , Sam Retzer
producent: Mark Christopher Covino
montage: Rich Fox
fotografie: Mark Christopher Covino
geluid: Zach Martin

productiehuis: Haven Entertainment

Meer info

ondertitels: Geen ond.
land: Verenigde Staten van Amerika
jaar: 2012

Filmografie

MARK CHRISTOPHER COVINO: Lucid (2007, short), A Band Called Death (2012, documentary) JEFF HOWLETT: A Band Called Death (2012, documentary)

Technical Specs

klank: Dolby Digital DTS
formaat: Blu Ray
kader: 16/9
FPS: 24
Online communicatie door Lavagraphics