VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
50/50
Gearchiveerd: 50/50

regisseur: Jonathan Levine

componist: Michael Giacchino
Met: Joseph Gordon-Levitt (Adam), Seth Rogen (Kyle), Anna Kendrick (Katie), Bryce Dallas Howard (Rachael), Anjelica Huston (Diane), a.o.

Gearchiveerd
Explorezone ,
Film Fest Gent - 50/50

Adam is een 27-jarige schrijver van radioprogramma's die van het leven geniet. Op een dag wordt bij hem een zeldzame vorm van kanker in de wervelkolom vastgesteld. De jonge Adam heeft weinig keuze en besluit te beginnen aan zijn chemotherapiekuur en te vechten voor zijn leven. Bijgestaan door zijn beste vriend Kyle, zijn moeder Diane en de knappe therapiestudente Katie van het kankercentrum, ontdekt Adam wat echt telt in zijn leven. Joseph 'Inception' Gordon-Levitt is bijzonder innemend als Adam, terwijl Seth Rogen, de lolbroek uit “Knocked Up” en “Superbad”, als beste vriend Kyle zorgt voor het spervuur aan gewaagde en hilarische opmerkingen. Jonathan Levine liet zich als regisseur in 2006 opmerken met “All The Boys Love Mandy Lane”, zijn eigenzinnige interpretatie van de slasherfilm. Met “50/50”, gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van scenarist Will Reiser, toont hij opnieuw zijn weerbarstig karakter door de draak te steken met een vreselijke ziekte waar nog steeds een waas van ongemak en taboe rond hangt. Zoals een volkswijsheid zegt: “humor is het beste medicijn.”

Credits

regisseur: Jonathan Levine
componist: Michael Giacchino
producent: Evan Goldberg, Ben Karlin & Seth Rogen

productiehuis: Mandate Pictures

Meer info

Filmografie

JONATHAN LEVINE: Shards (2004, short), Love Bytes (2005, doc short), All the Boys love Mandy Lane (2006), The Wackness (2008), How to Make It in America (2010, TV series), 50/50 (2011)

Technical Specs

Online communicatie door Lavagraphics