World soundtrack awards
 
Film Fest Gent - 2018 Competition for Belgian Student Shorts
Gearchiveerd: 2018 Competition for Belgian Student Shorts (2018)

regisseur: Verschillende / Various

Gearchiveerd
duur: 180 minuten
Kortfilm

Kortfilms - Competitie voor Belgische Studentenfilms

Dit jaar organiseert Film Fest Gent de achtste editie van de Competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilms. Alle studenten uit de erkende Vlaamse, Waalse en Brusselse filmscholen kunnen hieraan deelnemen. Een professionele jury, beloont de beste inzending met de Film Fest Gent Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm ter waarde van €5.000. Film Fest Gent wil hiermee het belang van de kortfilm onderstrepen en jonge, getalenteerde filmmakers aanmoedigen. Ook het publiek heeft een stem: jij beslist wie de ACE Image Factory Publieksprijs in de wacht sleept.

JURY:
Frédéric Cornet is artistiek directeur van Cinema Galeries in Brussel en coördineert en programmeert het Palastine with Love filmfestival in samenwerking met BOZAR.

Gilles Coulier maakte drie kortfilms, die hem op internationale festivals als Cannes en Abu Dhabi brachten, en won vorig jaar de Jo Röpcke Award op Film Fest Gent met zijn eerste langspeelfilm 'Cargo'.

Elli Mastorou werkt als freelance-journalist in Brussel. Sinds 2012 werkt ze ook als journalist op festivals als Cannes, Berlijn en Venetië.

Anthony Nti viel op Film Fest Gent in de prijzen met 'Boi': in 2016 won hij zowel de publieks- als juryprijs. Nti regisseert ook videoclips voor onder meer TheColorGrey.

Niels Putman is eindredacteur van het kortfilmmagazine Kortfilm.be. Hij coördineert ook Short Film Conference en assisteert in de programmatie van het Internationaal Kortfilmfestival Leuven.

Elke Vanoost studeerde in 2017 af aan LUCA School of Arts Brussel. Haar eindwerk 'Croisé' werd geselecteerd voor Film Fest Gent en won de juryprijs.

Credits

regisseur: Verschillende / Various

Meer info

Land: België
jaar: 2018

Technical Specs

formaat: DCP
Online communicatie door Wisefools