World soundtrack awards
 
Film Fest Gent - 2001 and Beyond: A Symphonic Odyssey
Gearchiveerd: 2001 and Beyond: A Symphonic Odyssey

Gearchiveerd
duur: 90 minuten
Muziek/Musical

Concerten
Film Fest Gent - 2001 and Beyond: A Symphonic Odyssey

Stanley Kubricks grensverleggend meesterwerk '2001: A Space Odyssey' is in 2018 precies vijftig jaar oud en dat mag gevierd worden: op dit concert trekken we met de symfonische film score de ruimte in.

We ontdekken de muzikale rijkdom van verschillende generaties componisten die aan het reizen door het heelal een eigen sound gaven. Het concert brengt ook een stukje kosmische filmmuziekgeschiedenis tot leven, met de klemtoon op de grote componisten van de jaren zeventig, tachtig en negentig van vorige eeuw, aangevuld door werk van hedendaagse collega's.

Zet u schrap voor de space opera's van John Williams, Jerry Goldsmith, John Barry, Elliot Goldenthal, Harry Gregson-Williams, Ennio Morricone en Cliff Martinez. En laat u overdonderen en meeslepen door de soundtracks uit 'Star Wars', 'Star Trek', 'Alien', 'The Black Hole', 'Solaris', 'The Martian' en 'Black Mirror: USS Callister'. We laten ook in première een fragment uit de oorspronkelijke score van Alex North voor '2001: A Space Odyssey' horen; een score die door Kubrick op de valreep werd vervangen door bestaande klassieke muziek van Strauss.

2001 and Beyond: A Symphonic Odyssey
Brussels Philharmonic o.l.v. Dirk Brossé
18 oktober 2018 - Capitole Gent

Met de steun van de tax shelter van de Belgische federale overheid

Credits

Meer info

Technical Specs

formaat: CONCERT
Online communicatie door Wisefools