World soundtrack awards
 
Passion
Gearchiveerd: Passion

regisseur: Brian De Palma

componist: Pino Donaggio
Met: Rachel McAdams (Christine), Noomi Rapace (Isabelle James), Paul Anderson, Karoline Herfurth (Dani), Rainer Bock (Inspector Bach), Leila Rozario (Woman in Elevator), Ian T. Dickinson (Detective), Frank Witter (Usher Theatre), Alexander Yassin (Concierge), a.o.

Gearchiveerd
On the Edge ,
Film Fest Gent - Passion

In zijn eerste film sinds het Irakdrama ‘Redacted’ uit 2007, snijdt grootmeester Brian De Palma opnieuw zijn geliefkoosde thema’s aan. ‘Passion’ is een erotische thriller, waarover de regisseur aan Variety zei: “Not since ‘Dressed to Kill' have I had a chance to combine eroticism, suspense, mystery and murder into one spellbinding cinematic experience.” In deze spannende remake van Alain Corneau’s festivalhit ‘Crime d’amour’ draait alles rond de machtsstrijd tussen twee ambitieuze vrouwen aan de top van een bedrijf. Christine is de op machtsspelletjes beluste zakenvrouw, die er niet voor terugdeinst ideeën te stelen van haar beloftevolle protegé Isabelle. Ze sleurt haar bovendien mee in een web van intrige, verleiding en manipulatie. Wanneer Isabelle tussen de lakens belandt met een van Christines minnaars, gaat een op wraak beluste Christine echter in de tegenaanval. In de handen van de regisseur van ‘Femme Fatale’, ‘Raising Cain’ en ‘Body Double’ leidt dat tot een geraffineerde thriller, waarin De Palma de kijker meermaals op het verkeerde been zet. De regisseur is duidelijk in zijn sas, niet alleen omdat hij zijn favoriete motieven uitgebreid kan uitwerken, maar ook omdat hij een beroep kan doen op twee ‘coming ladies’ uit de acteursgilde. Rachel McAdams speelt de manipulatieve Christine, een voor De Palma typische femme fatale, terwijl Noomi Rapace de breekbaar ogende protegé Isabelle vertolkt. De Palma wendt daarbij opnieuw zijn kenmerkende filmgrammatica aan, gestoeld op ingenieuze dieptecomposities en complexe mobiele long takes, en een afwisselend plagende en lyrische score van Pino Donaggio.

Credits

regisseur: Brian De Palma
componist: Pino Donaggio
producent: Saïd Ben Saïd

productiehuis: SBS Films

Meer info

Filmografie

BRIAN DE PALMA: Icarus (1960, Short), 660124; The Story of an IBM Card (1961, Short), Woton’s Wake (1962, Short), Jennifer (1964, Short), Bridge That Gap (1965, Short), The Responsive Eye (1966, Documentary Short), Show Me a Strong Town and I’ll Show You

Technical Specs

Andere festival films van regisseur Brian De Palma

2006:Black dahlia, the
1998:Untouchables, the
1996:Mission impossible
1995:Casualties of war
1989:Casualties of war
1987:Untouchables, the
1980:Greetings
1980:Sisters
Online communicatie door Wisefools