World soundtrack awards
 
VIDEODROOM - SZUM (noise) door The Space Between
Gearchiveerd: VIDEODROOM - SZUM (noise) door The Space Between
woensdag 14 okt 2020 - 19:30
Concerten
Gearchiveerd

Vooruit

Film Fest Gent laat ook dit jaar de kruisbestuiving tussen beeld en muziek gedijen tijdens VIDEODROOM 2020. In samenwerking met Kunstencentrum Vooruit presenteert het festival filmklassiekers als Solaris, Koyaanisqatsi en The Shining, onderworpen aan een VIDEODROOM make-over: live muziek en performances schetsen een experimentele blik op het filmcanon en staan garant voor onvergetelijke ervaringen.

Het iconische Polish Radio Experimental Studio zal dit jaar VIDEODROOM op gang trekken. PRES was een artistieke vrijhaven in de turbulente jaren ’60, ’70 en ’80 in Polen. Geïnspireerd door die creatieve vrijheid ging het artistieke collectief The Space Between aan de slag met de experimenten uit de PRES. Het resultaat is 'SZUM (noise)', een transmediale performance met futuristische synthesizer-creaties.

The Space Between is het collectief van radiomaker en geluidskunstenaar Katharina Smets, fotograaf en videokunstenaar Ingrid Leonard en geluidskunstenaar Inne Eysermans (Amatorski). In 2019 was het trio nog te gast in Vooruit met het persoonlijke Land.

Door de opgelegde coronamaatregelen zijn er voor deze voorstelling maximum 200 tickets beschikbaar. Snel zijn is dus de boodschap. De voorverkoop voor VIDEODROOM loopt via Vooruit. Bestel hier je tickets!

Dit event start om 19u30 in Kunstencentrum Vooruit. De deuren openen om 19u00.

Vooruit

VIDEODROOM - SZUM (noise) door The Space Between
Online communicatie door Wisefools