World soundtrack awards
 
VIDEODROOM - Mortal Glitch - virtuele albumvoorstelling van NAH & OISOI
Gearchiveerd: VIDEODROOM - Mortal Glitch - virtuele albumvoorstelling van NAH & OISOI
donderdag 15 okt 2020 - 20:00
Concerten
Gearchiveerd

Vooruit

Film Fest Gent laat ook dit jaar de kruisbestuiving tussen beeld en muziek gedijen tijdens VIDEODROOM 2020. In samenwerking met Kunstencentrum Vooruit presenteert het festival filmklassiekers als Solaris, Koyaanisqatsi en The Shining, onderworpen aan een VIDEODROOM make-over: live muziek en performances schetsen een experimentele blik op het filmcanon en staan garant voor onvergetelijke ervaringen.

NAH, aka Michul Kuun, is een Amerikaanse percussionist, producer en beeldend kunstenaar die in België woont en werkt. NAH staat bekend om zijn intuïtieve live optredens en verschroeiende noise uitbarstingen. Tijdens VIDEODROOM stelt hij zijn nieuwe project Mortal Glitch voor: een albumvoorstelling in een virtuele wereld, ontworpen door het Gentse virtual reality-ontwerpbureau OISOI. Doen mee op het album: Max Cavalera (ex-Sepultura), Cities Aviv en Vooruit-resident Charlotte Adigéry.

Mortal Glitch is ook een interactieve virtuele speeltuin, op maat van NAH gemaakt. Het is niet enkel een platform om muziek te releasen, ook live performances en zintuiglijke installaties krijgen in de nabije toekomst een plaats. Mortal Glitch is must-do-ervaring die én kritiek geeft én inspeelt op onze huidige beperking om live muziek en beeldende kunst te ervaren. Eén ding staat vast: aanpassen aan onze nieuwe realiteit zal niet stilletjes verlopen.

Praktisch

Door de opgelegde coronamaatregelen zijn er op dit moment voor deze voorstelling maximum 200 tickets beschikbaar. Snel zijn is dus de boodschap. De voorverkoop voor VIDEODROOM loopt via Vooruit. Bestel hier jouw tickets!

Vooruit

VIDEODROOM - Mortal Glitch - virtuele albumvoorstelling van NAH & OISOI
Online communicatie door Wisefools