World soundtrack awards
 
VIDEODROOM - Kevin Richard Martin speelt live score bij Solaris
Gearchiveerd: VIDEODROOM - Kevin Richard Martin speelt live score bij Solaris
Concerten
Gearchiveerd

Film Fest Gent laat ook dit jaar de kruisbestuiving tussen beeld en muziek gedijen tijdens VIDEODROOM 2020. In samenwerking met Kunstencentrum Vooruit presenteert het festival filmklassiekers als Solaris, Koyaanisqatsi en The Shining, onderworpen aan een VIDEODROOM make-over: live muziek en performances schetsen een experimentele blik op het filmcanon en staan garant voor onvergetelijke ervaringen.

De Britse producer Kevin Richard Martin (The BugKing Midas Sound) levert sinds de jaren ‘90 meesterwerkjes vol overstuurde dub, donkere ambient, diepe drones af. Tijdens VIDEODROOM speelt hij een unieke live-uitvoering bij de iconische scifi-film Solaris (1972) van de Russische auteurcineast bij uitstek, Andrej Tarkovski. Martin verhuisde onlangs naar Brussel, waar hij tijdens de lockdown een homestudio bouwde. De man staat voor het eerst sinds lang opnieuw live op een podium. Niet te missen!

Praktisch

Door de opgelegde coronamaatregelen zijn er op dit moment voor deze voorstelling maximum 200 tickets beschikbaar. Snel zijn is dus de boodschap. De voorverkoop voor VIDEODROOM loopt via Vooruit. Bestel hier jouw tickets!

Dit event start om 20u30 in Kunstencentrum Vooruit. De deuren openen om 20u00.

VIDEODROOM - Kevin Richard Martin speelt live score bij Solaris
Online communicatie door Wisefools