World soundtrack awards
 
VIDEODROOM - Eric Thielemans & Chantal Acda spelen live nieuwe, rituele soundtrack bij cultdocu Koyaanisqatsi
Gearchiveerd: VIDEODROOM - Eric Thielemans & Chantal Acda spelen live nieuwe, rituele soundtrack bij cultdocu Koyaanisqatsi
Concerten
Gearchiveerd

Film Fest Gent laat ook dit jaar de kruisbestuiving tussen beeld en muziek gedijen tijdens VIDEODROOM 2020. In samenwerking met Kunstencentrum Vooruit presenteert het festival filmklassiekers als SolarisKoyaanisqatsi en The Shining, onderworpen aan een VIDEODROOM make-over: live muziek en performances schetsen een experimentele blik op het filmcanon en staan garant voor onvergetelijke ervaringen.

Bij de Hopi-indianen betekent koyaanisqatsi “leven in gekte en onrust”. De unieke documentaire (1982) - eerder al voorzien van een briljante soundtrack door Philip Glass - krijgt een nieuwe live score, gemaakt door Chantal Acda en Eric Thielemans, en live uitgevoerd in Vooruit. Een unieke kans om dit meesterwerk te herbekijken en deze meester-componisten live aan het werk te zien.

Door de opgelegde coronamaatregelen zijn er voor deze voorstelling maximum 200 tickets beschikbaar. Snel zijn is dus de boodschap. De voorverkoop voor VIDEODROOM loopt via Vooruit. Bestel hier je tickets!

Dit event start om 19u30 in Kunstencentrum Vooruit. De deuren openen om 19u00.

VIDEODROOM - Eric Thielemans & Chantal Acda spelen live nieuwe, rituele soundtrack bij cultdocu Koyaanisqatsi
Online communicatie door Wisefools