World soundtrack awards
 
Symphonic Jazz Concert
Gearchiveerd: Symphonic Jazz Concert
donderdag 19 okt 2017 - 20:00
Film Fest Gent Music
Gearchiveerd

Capitole Gent

Update: het Symphonic Jazz Concert is uitverkocht. Tickets voor de World Soundtrack Awards (18 okt) zijn hier verkrijgbaar. 

"Uitgerekend in dit feestjaar waarin jazz honderd jaar oud is, konden we niet achterblijven," zegt artistiek directeur Patrick Duynslaegher. "Daarom laten we u genieten van hoe film en jazz, de twee kunsten die ongeveer tegelijkertijd een eeuw geleden tot bloei kwamen, elkaar hebben beïnvloed en verrijkt. In het Symphonic Jazz Concert vervagen de grenzen tussen jazz en de klassieke filmmuziekorkestraties en zorgen de saxofoonsolo’s ervoor dat er een koel briesje waait door de felle beelden van spanning, romantiek en eenzaamheid in een grote stad bij nacht."

Uiteraard mogen componisten van zuivere jazz soundtracks, zoals Quincy Jones ('In the Heat of the Night', 'In Cold Blood', 'The Hot Rock') en Lalo Schifrin ('Dirty Harry', de tv-series 'Mission: Impossible', 'Mannix') op deze bloemlezing niet ontbreken. Maar het meest verrassend zijn de jazz uitstapjes van de allergrootsten uit de wereld van de filmmuziek, van Alex North tot Henry Mancini, van Franz Waxman tot Elmer Bernstein.

Bekende tunes die tot het collectief geheugen horen en minder bekend werk van componisten van topklasse tonen hoe belangrijk de invloed van jazz op de filmmuziek is geweest en nog altijd is. Geniet van de aanstekelijke jazzy tracks en pakkende thema’s, gebracht door Brussels Philharmonic en Brussels Jazz Orchestra onder leiding van Dirk Brossé

Capitole Gent

Symphonic Jazz Concert

Beluister de playlist op Spotify

Foto's

Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Online communicatie door Wisefools