World soundtrack awards
 
Slotavond: Film Fest Gent's Grand Night Out!
Gearchiveerd: Slotavond: Film Fest Gent's Grand Night Out!
vrijdag 20 okt 2017 - 19:30
Party
Gearchiveerd

Kinepolis Gent

Het duurt gelukkig nog even, maar aan al het moois komt toch echt een eind. Daarom sluit de 44e editie op 20 oktober af met een knal: de film 'Charlie en Hannah gaan uit' van Bert Scholiers met Evelien Bosmans en Daphne Wellens, en een spectaculair slotfeest in stijl van de film in samenwerking met Nasty Mondays. Tickets voor de combi film en feest zijn nu verkrijgbaar!

De film 'Charlie en Hannah gaan uit' zal in wereldpremière gaan op vrijdag 20 oktober, voorafgegaan door de uitreiking van de festivalprijzen in aanwezigheid van cast en crew. Vervolgens trek je best je dansschoenen aan voor een slotfeest dat tot in de kleine uurtjes zal duren.

** Charlie en Hannah gaan uit **
Het langspeeldebuut van Bert Scholiers (co-scenarist 'Sprakeloos' en 'Smoorverliefd') is een onvoorspelbare komedie met o.a. Evelien Bosmans ('Marina', 'Halfweg') en Daphne Wellens ('Coppers', 'De Rodenburgs') in de hoofdrollen. De zwart wit-film is een ode aan het ongedwongen leven van mid-twintigers met te veel tijd en te weinig belkrediet. Een gestoorde praatfilm over liefjes, werk, exen, studeren, seks en veel rode wijn. 

"De liefde voor de film spat van het doek in de debuutfilm van scenarist Bert Scholiers. 'Charlie en Hannah gaan uit' is een frisse, lichtvoetige en fantasierijke relatiekomedie vol speelse cinematografische referenties, grappige vondsten en sprankelende dialogen en verteld in een jazzy ritme. Een unicum in de Vlaamse cinema en de geboorte van een rasechte filmmaker." zegt artistiek directeur Patrick Duynslaegher

Bert Scholiers over zijn film: "De inzet van 'Charlie en Hannah gaan uit' was om een frivool filmisch equivalent te maken van een avond die beschonken en leuterend met vrienden doorgebracht wordt, zonder al te veel drama en verwikkelingen, maar wel heel herkenbaar. En dat te doorspekken met een gezonde dosis magie. Ik had me geen betere en feestelijkere gelegenheid kunnen inbeelden om de film voor de allereerste keer aan een publiek te presenteren dan als afsluiter van het Film Fest Gent, een festival dat bol staat van liefde voor cinema (van vroeger en nu)."

Tickets voor de combi film en feest op 20 oktober in Kinepolis Gent zijn nu verkrijgbaar via de button aan de rechterzijde.
Ticketprijs: €25, inclusief €10 dranbonnen.

Tickets voor de film zonder feest zijn vanaf 21 september te verkrijgen.

Film Fest Gent werkt dit festival met e-tickets als toegangsbewijs. Je ontvangt je toegangsticket direct in je mailbox, evenals een voucher voor de drankbonnen. Breng van beide een print naar de zaal, waar de barcode gescand zal worden.

Kinepolis Gent

Online communicatie door Wisefools