World soundtrack awards
Pre-opening The Walk 3D
Gearchiveerd: Pre-opening The Walk 3D
maandag 12 okt 2015 - 20:00
Gearchiveerd

Kinepolis Gent

The Walk

Het duizelingwekkende ‘The Walk’, de nieuwste film van Robert Zemeckis met Joseph Gordon-Levitt in de hoofdrol, is op 12 oktober 2015 de vooropening van het 42e Film Fest Gent. 

'The Walk’ vertelt het waargebeurde verhaal van Philippe Petit, een Franse waaghals die tijdens de jaren zeventig over een koord tussen de New Yorkse WTC-torens danste. Publiekslieveling Joseph Gordon-Levitt geeft gestalte aan de koorddanser. De rest van de cast bestaat uit Ben Kingsley, James Badge Dale, Charlotte Le Bon en Ben Schwartz. De Oscar-winnende documentaire ‘Man on Wire’ zette de stunt al op een voetstuk maar Zemeckis' filmversie maakt er een 'Gravity'-achtig 3D spektakel van.
 

Artistiek directeur Patrick Duynslaegher: “Wij zijn heel blij de nieuwste krachttoer van Robert Zemeckis als vooropening te kunnen tonen van de 42e editie van Film Fest Gent. In de grote Hollywood traditie van weleer is Zemeckis zowel een commercieel succesvolle regisseur als een filmmaker met een eigen stijl en kijk op de wereld. Hij is vooral ook een briljante innovator. Veel van zijn films zijn ook technisch grensverleggend (‘Forrest Gump’, ‘Who Framed Roger Rabbit, ‘Back to the Future’, ‘Contact’, ‘Flight’). Het lijkt wel alsof Zemeckis met elke nieuwe film een andere cinematografische uitdaging aangaat. Zo ook met ‘The Walk’ waarin hij optimaal van de 3D technologie gebruik maakt om de toeschouwer volledig te doen opgaan in het waanzinnig avontuur van Philippe Petit. Dat die mythische torens er intussen niet meer staan maakt zijn stunt  nog onwezenlijker en heroïscher.”

Word nu Film Fest Friend en haal talloze voordelen uit het festival waaronder een uitnodiging op de exclusieve avant-première van The Walk op 12 oktober!

Kinepolis Gent

Online communicatie door Lavagraphics