World soundtrack awards
 
Openlucht Hot Summer-vertoning in jouw Gentse wijk met The Broken Circle Breakdown aan Eetcafé Toreke (VOLZET)
Gearchiveerd: Openlucht Hot Summer-vertoning in jouw Gentse wijk met The Broken Circle Breakdown aan Eetcafé Toreke (VOLZET)
vrijdag 28 aug 2020 - 20:45
Film
Gearchiveerd

-- VOLZET --

Van 21 tot en met 29 augustus organiseert Film Fest Gent gratis openlucht filmvertoningen in de vier wijken in de Gentse binnen- en buitenstad. Deze voorstellingen lopen in het kader van 'Hot Summer'. Omwille van de slechte weersomstandigheden die voor aanstaande vrijdag 28 augustus worden voorspeld, hebben we besloten de 'Hot Summer' filmvertoning van The Broken Circle Breakdown naar binnen te verhuizen. Dankzij de Kopergietery, die de Rabotzaal openstelt (zelfde adres), kan dit evenement doorgaan en kunnen we droog, binnen genieten van deze Vlaamse parel, die zal worden ingeleid door niemand minder dan acteur Johan Heldenbergh.

Nooit was België dichter bij de Oscar voor Best Foreign Language Film dan met The Broken Circle Breakdown, het paradepaardje van Felix Van Groeningen. Onder het roeste gekraak van de bajosnaren, braken Veerle Baetens en Johan Heldenbergh samen met hun Bluegrass Band in 2012 ieders hart in hun tragische portrettering van hoe frêle het leven kan zijn wanneer de liefde tussen een romantische atheïst en een gelovige realist stukloopt op de ziekte van hun kind.

Gelauwerd in zowel binnen - als buitenland, betekende dit niet alleen een internationale doorbraak voor de Vlaamse cinema, ook Van Groeningen vond via deze theateradaptatie enkele jaren later zijn weg naar Hollywood met Beautiful Boy (2018). Vergeet naast je mondmasker ook zeker je zakdoek niet, voor deze volbloed 'tearjerker' en laat je meeslepen in een bikkelhard treurspel. 

Waar? Vlotstraat 22, 9000 Gent
Wanneer? 28/8 (vrijdag) om 20:45u (deuren openen om 19:00u)
Prijs? de 'Hot Summer' filmvertoningen van Film Fest Gent zijn volledig gratis maar registratie via onderstaande link is verplicht. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Registreer hier voor tickets.

Praktisch

Veiligheid staat uiteraard nog steeds centraal en om dit allemaal coronaproof te laten verlopen, geven we nog een overzicht van de verdere praktische info:

  • Vergeet uw ticket niet.
  • De voorstelling vangt aan om 20:45u. Gelieve ten laatste om 20:30u aanwezig te zijn.
  • Volg steeds het circulatieplan, de geldende maatregelen en de aanwijzingen van het personeel strikt op.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht.
  • Mensen die ziek zijn, mogen niet deelnemen aan evenementen. Mensen die in de zeven dagen voor het evenement symptomen vertoonden of ziek waren, mogen niet deelnemen aan evenementen.

Vooraf ben je welkom in Eetcafé Toreke voor een hapje en een drankje. Ook na de film kan daar nog naar hartenlust worden nagepraat bij een drankje.

Deze vertoning werd mede mogelijk gemaakt dankzij Toreke vzw en Wijkcinema Toreke in Rabot.

Online communicatie door Wisefools