World soundtrack awards
 
Openlucht Hot Summer-vertoning in jouw Gentse wijk met Patser in Nieuw Gent (VOLZET)
Gearchiveerd: Openlucht Hot Summer-vertoning in jouw Gentse wijk met Patser in Nieuw Gent (VOLZET)
zaterdag 22 aug 2020 - 20:45
Film
Gearchiveerd

-- VOLZET --

Van 21 tot en met 29 augustus organiseert Film Fest Gent gratis openlucht filmvertoningen in vier wijken in de Gentse binnen- en buitenstad. Deze voorstellingen lopen in het kader van 'Hot Summer'. De vertoning van Patser (2018) zal plaatsvinden in Nieuw Gent op zaterdag 22 augustus. 

In 2018 zette het onafscheidelijke Marokaans-Belgische regieduo Adil El Arbi en Bilall Fallah koers richting het internationale podium. De twee hadden met Image (2014) en Black (2015) respectievelijk reeds een opmerkelijk debuut en een prijzenpakkende kaskraker op hun conto. Met het hyperkinetische Patser leverden ze daaropvolgend een succesvolle sollicitatiebrief geadresseerd aan Hollywood en producenten als Jerry Bruckheimer om er het derde luik van de Bad Boys-franchise te regisseren. Toegegeven, zonder de populariteit van Will Smith, Martin Lawrence, Michael Bay's prequels en een globale pandemie die roet in het eten gooide van de gehele sector, had Bad Boys For Life (2020) nooit de hoogste box office cijfers van 2020 gehad. Maar dat het Adil en Bilall niet aan talent en ambitie ontbreekt, staat tegenwoordig wel als een paal boven water. 

In deze Vlaamse blockbuster pur sang, worden alle registers en luiken van het actiegenre ongecompliceerd opengetrokken terwijl Matteo Simoni, Nora Gharib, Dimitri Vegas, Ali B en Axel Dhaeseleire het Antwerpse Kiel in vuur en vlam zetten. Met "dikke zakken vol floes" voor ogen, ontvlammen ze een oorlog tussen Antwerpse en Amsterdamse drugsbendes en worden de zeven hoofdzondes één voor één de Schelde in gekieperd. "Next-level-shit" in de Antwerpse haven met een Vlaams-Nederlandse sterrencast in een beeldtaal gelijkend op die van een nineties videogame. Kom dat zien met als ideale decor de sociale woontorens van Nieuw Gent, dat in de komende jaren nog meer naar voor zal treden als dynamische biotoop van culturen bij uitstek. 

  • Waar? Kikvorsstraat 40, 9000 Gent
  • Wanneer? 22/8 (zaterdag) om 20:45u (deuren openen om 20:00u)
  • Prijs? de 'Hot Summer' filmvertoningen van Film Fest Gent zijn volledig gratis maar registratie via onderstaande link is verplicht. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Registreer hier voor tickets.

Praktisch

De filmvoorstelling start om 20:45u. De deuren openen om 20:00u. Gelieve ten laatste om 20.30u aanwezig te zijn. Veiligheid staat uiteraard nog steeds centraal en om dit allemaal coronaproof te laten verlopen, geven we nog een overzicht van de verdere praktische info:

  • Vergeet uw ticket niet.
  • Voor de vertoning zal er de mogelijkheid zijn ter plekke een drankje te nuttigen.
  • Volg steeds het circulatieplan, de geldende maatregelen en de aanwijzingen van het personeel strikt op.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht.
  • Mensen die ziek zijn, mogen niet deelnemen aan evenementen. Mensen die in de zeven dagen voor het evenement symptomen vertoonden of ziek waren, mogen niet deelnemen aan evenementen.
  • De filmvertoningen vinden plaats in de openlucht. Zorg dus voor aangepaste kledij bij slecht weer.

Deze vertoning wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Larf en Circusplaneet.

Online communicatie door Wisefools