World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Kies je dag:
One Shot Cinema: Tarde Para Morir Joven (Too Late to Die Young)
Gearchiveerd: One Shot Cinema: Tarde Para Morir Joven (Too Late to Die Young)
donderdag 7 mrt 2019 > vrijdag 29 mrt 2019
One Shot Cinema
Gearchiveerd

Sphinx Cinema

Ondanks het overvolle bioscoopaanbod zijn er nog altijd sterke en boeiende films die door de mazen van het distributienet glippen. Daarom vertoont Film Fest Gent, in samenwerking met Sphinx Cinema, One Shot Cinema, met elke maand een in België onuitgebrachte film. Op het programma in maart: 'Tarde Para Morir Joven' ('Too Late to Die Young'), winnaar van de prijs voor Beste Regie op het afgelopen filmfestival van Locarno.

In de zomer van 1990 glijdt Chili langzaamaan opnieuw in de democratie voor Pinochet en maken enkele volwassen gebruik van hun vers verkregen vrijheid om een nieuw bestaan op te bouwen aan de voet van Andes, ver weg van de chaos van de stad. Terwijl de volwassenen zich zorgen maken over hoe ze stromend water en elektriciteit naar hun nieuwe woonplaats zullen brengen, en de eventuele gevaren die de natuurelementen uitoefenen op hun kleine, rurale samenleving, groeien Lucas, Sofia en Clara aarzelend uit hun kinderkleren. De toekomst herbergt onzekerheid, zowel voor de tieners als voor Chili.

Regisseur Dominga Sotomayors maakt een coming-of-age-film die met zijn gestolen momentopnames iedereen zal doen terugdenken aan zijn eigen jeugd. Opgroeien wordt een bijna tastbare ervaring in het gelaagde, deels autobiografische ‘Too Late to Die Young’. Sotomayor won dan ook als eerste vrouw de prijs voor Beste Regie op het filmfestival van Locarno. 

'Tarde Para Morir Joven' ('Too Late to Die Young') wordt vertoond op 7, 17, 21 en 28 maart in Sphinx cinema. Koop hier tickets.

Sphinx Cinema

One Shot Cinema: Tarde Para Morir Joven (Too Late to Die Young)
Online communicatie door Wisefools