World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Kies je dag:
One Shot Cinema: Piercing
Gearchiveerd: One Shot Cinema: Piercing
One Shot Cinema
Gearchiveerd

Ondanks het overvolle bioscoopaanbod zijn er nog altijd sterke en boeiende films die door de mazen van het distributienet glippen. Daarom vertoont Film Fest Gent, in samenwerking met Sphinx Cinema, One Shot Cinema, met elke maand een in België onuitgebrachte film. Op het programma in mei: 'Piercing'.

Reed heeft een allesoverheersende drang om zijn babydochtertje dood te steken met een ijspriem. Onverwacht? Toch wel. Problematisch? Zeer zeker. Hij wil zijn dochter echter behoeden voor zijn psychopathische neigingen, dus moet hij zijn lusten elders botvieren. Een uitermate geschikte gelegenheid om uit te dokteren hoe je de perfecte moord pleegt.

Het eerste waar men rekening mee dient te houden is, uiteraard, wie het slachtoffer zal worden. Liefst iemand waar je geen enkele band mee hebt, iemand die niet terug naar jou kan getraceerd worden. Een prostituée, misschien? Reed (Christopher Abbott) is niets als geen perfectionist, dus maakt hij een volledige blauwdruk van zijn plan. Bovendien oefent hij - als een danser voor de première - alle handelingen tot in de puntjes in de hotelkamer waar de bloederige moord zal plaatsvinden.

De realiteit geeft echter geen moer om goedbedoelde doch vrij ziekelijke plannen. De callgirl, Jackie (Mia Wasikowska), arriveert en blijkt zo mogelijk nog neurotischer te zijn dan Reed. De twee vormen een catastrofale combo die ontaardt in een donkere sm-komedie.

Regisseur Nicolas Pesce haalde zijn mosterd voor deze psychothriller bij cultschrijver Murakami Ryū, tevens de man achter Miike Takashi’s ‘Audition’ uit 1999.

One Shot Cinema: Piercing
Online communicatie door Wisefools