World soundtrack awards
 
One Shot Cinema: Jamie Marks Is Dead
Gearchiveerd: One Shot Cinema: Jamie Marks Is Dead
donderdag 5 apr 2018 > donderdag 26 apr 2018
One Shot Cinema
Gearchiveerd

Sphinx Cinema

Elk jaar kan je een massa films bekijken in de Belgische zalen, maar toch zijn er nog altijd markante films die geen reguliere bioscooprelease krijgen. One Shot Cinema, een initiatief van Film Fest Gent en Sphinx Cinema, vult die leemte door elke maand op donderdag zo’n onuitgegeven film op het programma te plaatsen. Op het programma in april: 'Jamie Marks Is Dead' van de Amerikaanse regisseur Carter Smith.

Een vermoorde jongen die op school gepest werd, blijft letterlijk door het leven spoken van de klasgenoot tot wie hij zich aangetrokken voelde. In dit bovennatuurlijk moord mysterie blijft veel onuitgesproken en kijkt regisseur Carter Smith in de ziel van tieners die met hun gevoelens in de knoop liggen. Een film die je vanuit vele genre-hoeken kan benaderen (ghost story, LGBTQ, tienerdrama, psychologische horror) maar die vooral zijn eigen weg gaat en waar je geen etiket kan op plakken. 

'We feel like we are back in Twin Peaks and River's Edge territory, a murdered teenager punctuating snowy banks by the river and a mystery that might never be fully resolved.' Globalcomment.com

'Jamie Marks is Dead' is te zien op donderdag 5, 12, 19 en 26 april in Sphinx Cinema 

Lees hier de bespreking van de film. 

 

Sphinx Cinema

One Shot Cinema: Jamie Marks Is Dead
Online communicatie door Wisefools