World soundtrack awards
 
One Shot Cinema: Human, Space, Time and Human
Gearchiveerd: One Shot Cinema: Human, Space, Time and Human
One Shot Cinema
Gearchiveerd

Ondanks het overvolle bioscoopaanbod zijn er nog altijd sterke en boeiende films die door de mazen van het distributienet glippen. Daarom vertoont Film Fest Gent, in samenwerking met Sphinx Cinema, One Shot Cinema, met elke maand een in België onuitgebrachte film. Op het programma in juni: 'Human, Space, Time and Human', de nieuwe film van Kim Ki-duk.

Een buiten gebruik gesteld oorlogsschip doet dienst als cruiseschip, maar is de naam amper waardig. Het gezelschap aan boord van dit opgelapte wrak is dan ook een allegaartje van jewelste: schurken, bandieten, een senator, een pasgetrouwd koppel en een oudere man die zich op zijn zachtst gezegd wat vreemd gedraagt. Een waar rampenrecept, vermoed je? Reken maar!

Onrust broeit wanneer blijkt dat de senator en zijn gevolg een volledig andere reiservaring krijgen voorgeschoteld dan het gewone gepeupel. Dan raakt het schip vast in – jawel – de wolken en barst de hel pas echt los. Moord, kannibalisme en verkrachting regeren in de nieuwste parabel van Zuid-Koreaanse regisseur Kim Ki-duk ('Bin-jip').

One Shot Cinema: Human, Space, Time and Human
Online communicatie door Wisefools