World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Kies je dag:
One Shot Cinema: Genèse
Gearchiveerd: One Shot Cinema: Genèse
One Shot Cinema
Gearchiveerd

Ondanks het overvolle bioscoopaanbod zijn er nog altijd sterke en boeiende films die door de mazen van het distributienet glippen. Daarom vertoont Film Fest Gent, in samenwerking met Sphinx Cinema, One Shot Cinema, met elke maand een in België onuitgebrachte film. Op het programma in april: 'Genèse'.

'Genèse’ van regisseur Philippe Lesage presenteert zich als een asymmetrisch tweeluik dat ongehaast manoeuvreert tussen de eerste liefdesperikelen van halfbroer en -zus Guillaume (Théodore Pellerin) en Charlotte (Noée Abita).

De 16-jarige Guillaume slijt zijn tijd op een jongenskostschool waar hij zijn pubertijd tracht door te komen met Salingers ‘Catcher in the Rhye’ en de melancholische stem van Morrissey op de achtergrond. Gepijnigde blikken in de richting van zijn beste vriend Nicolas verraden een diepe innerlijke onrust. Stiefzus Charlotte heeft meer geluk en beleeft een relatief stabiele relatie met haar vriendje Maxime. Tot die achteloos een open relatie voorstelt.

Lesage bouwde voor zichzelf al een reputatie op als ongewoon tedere coming-of-age verteller met zijn fictiedebuut ‘Les Démons’ uit 2015 en versterkt dit enkel met de semisequel ‘Genèse’.

'Genèse' wordt vertoond op 4, 14, 18 en 25 maart in Sphinx cinema. Koop hier tickets.

One Shot Cinema: Genèse
Online communicatie door Wisefools