World soundtrack awards
One Shot Cinema: A Ghost Story
Gearchiveerd: One Shot Cinema: A Ghost Story
donderdag 7 jun 2018 > donderdag 28 jun 2018
One Shot Cinema
Gearchiveerd

Sphinx Cinema

One Shot Cinema: A Ghost Story

Elk jaar kan je een massa films bekijken in de Belgische zalen, maar toch zijn er nog altijd markante films die geen reguliere bioscooprelease krijgen. One Shot Cinema, een initiatief van Film Fest Gent en Sphinx Cinema, vult die leemte door elke maand op donderdag zo’n onuitgegeven film op het programma te plaatsen. Op het programma in mei: 'A Ghost Story' van de regisseur David Lowery. 

Na zijn plotse dood bij een auto-ongeval, keert een man (Casey Affleck) terug als geest naar zijn huis in Texas. Hij merkt dat hij geen contact met zijn vrouw (Rooney Mara) meer kan maken, en dus moet toezien hoe het leven dat hij kende en de vrouw die hij liefhad langzaam van hem wegglijden. 'A Ghost Story' van de veelgeprezen regisseur David Lowery ('Aint' Them Bodies Saints', 'Pete's Dragon'), is geen klassiek spookverhaal of horrorfilm, maar een hypnotische bespiegeling over sterfelijkheid, vergankelijkheid en het leven na de dood. 

"'A Ghost Story' is filmmaking that challenges and exhilarates, a potent reminder of how many new places film can still be taken even after a century of people working in the medium." Dominick Suzanne-Mayer (Consequenceofsound.net)

'A Ghost Story' is de laatste One Shot Cinema titel van dit seizoen en is te zien op donderdag 7, 14, 21 en 28 juni in Sphinx Cinema, Gent. 

One Shot Cinema: A Ghost Story
Online communicatie door Lavagraphics