World soundtrack awards
 
Live Track Cinema: Steiger
Gearchiveerd: Live Track Cinema: Steiger
zaterdag 23 sep 2017 - 20:30
Live Track Cinema
Gearchiveerd

KASKcinema

Live Track Cinema is een initiatief waarbij KASKcinema, Film Fest Gent en Democrazy pop- en rockmuzikanten uitnodigen om beeld en muziek op een creatieve manier samen te brengen. Op 23 september ontmoet de muziek van Steiger, de top van de Belgische Jazz-scene, de bijzondere glasplaatanimaties van Joeri Norstein.

Gents jazztrio Steiger sleepte een hoop vier- en vijfsterrenrecensies in de wacht met hun zelfuitgegeven EP 'Steiger'. Debuutplaat 'And Above All,', uit bij El Negocito, liet dan ook gelukkig niet lang op zich wachten. Ondertussen hebben pianist Gilles Vandecaveye, drummer Simon Raman en contrabassist Kobe Boon zichzelf tot de top van de Belgische jazz gecatapulteerd. 

Voor Live Track Cinema viel de filmkeuze op de animatiefilms van Joeri Norstein. Deze Russische regisseur werd door de Washington post 'de beste animator aller tijden' genoemd. De muziek van zijn twee bekendste animatiekortfilms, 'Egeltje in de mist' (1975) en 'Sprookje der sprookjes' (1979), zullen alvast door de heren van Steiger onder handen genomen worden. Bovendien staat er ook nog een verrassende derde film op het programma.

Meer info & tickets

KASKcinema

Foto's

Film Fest Gent -
Online communicatie door Wisefools