World soundtrack awards
 
Live Track Cinema: Inne Eysermans (Amatorski)
Gearchiveerd: Live Track Cinema: Inne Eysermans (Amatorski)
vrijdag 26 mei 2017 - 20:00
Film
Gearchiveerd

KASKcinema

Live Track Cinema is een initiatief waarbij KASKcinema, Film Fest Gent en Democrazy pop- en rockmuzikanten uitnodigen om beeld en muziek op een creatieve manier samen te brengen. Muziek én film krijgen een extra dimensie.

Inne Eysermans is frontvrouw van en brein achter de Belgische band Amatorski. Samen met schrijver Saskia De Coster maakt ze klankverhalen, waarbij ze elektronische soundtracks maakt. Ze componeert ook muziek voor de audiodocumentaires en andere audio -gerelateerde projecten van onafhankelijk radiomaker Katharina Smets.

Inne koos ervoor om muziek te maken voor de volgende drie experimentele films: One Second In Montreal van Michael Snow (1969), Unconscious London Strata van Stan Brakhage (1981) en At Land van Maya Deren (1944).

Michael Snow, vooral bekend van experimentele filmklassieker Wavelength, monteerde voor 'One Second In Montreal' een hele serie zwart-witfoto's na elkaar, en dat 22 minuten lang. De foto's tonen enkel sneeuwscènes in de straten van Montreal waardoor de kijker niet alleen een nostalgisch en verlaten gevoel krijgt bij de film, maar ook het hypnotiserend effect van de montage ervaart.

Unconscious London Strata is één van Stan Brakhage's meest ambitieuze abstracte studies van licht en kleur. De film bestaat uit ontzettend snel na elkaar gemonteerde 'blurry' beelden waar je zo goed als geen enkel concrete fysieke vorm in kan terugvinden, zodat er enkel nog overlappende lagen kleur overblijven. Het effect van Unconscious London Strata is prachtig sensueel en doet denken aan het werk van schilder Mark Rothko. Voor deze film nodigt Inne Eysermans Karen Willems uit als muzikale partner. Zij is een componiste-drumster die eerder samenwerkte met onder andere Zita Swoon en Novastar.

At Land is een experimentele kortfilm van en met Maya Deren. In een droomachtig scenario spoelt een vrouw op een strand aan, waarna ze verschillende mensen en verschillende versies van zichzelf ontmoet. Deren stelde dat de film over de strijd gaat om een identiteit te behouden.

Meer informatie: www.democrazy.be

KASKcinema

Foto's

Film Fest Gent -
Online communicatie door Wisefools