World soundtrack awards
 
Live Track Cinema: Glitterpaard - The Sad and Beautiful World of Sparklehorse
Gearchiveerd: Live Track Cinema: Glitterpaard - The Sad and Beautiful World of Sparklehorse
maandag 6 mrt 2017 - 19:30
Concerten
Gearchiveerd

KASKcinema

Muziek én film krijgen een extra dimensie in Live Track Cinema, een initiatief waarbij KASKcinema, Film Fest Gent en Democrazy pop- en rockmuzikanten uitnodigen om beeld en muziek op een creatieve manier samen te brengen. Op 6 maart 2017 kijk je in KASKCinema naar de muziekdocumentaire 'The Sad And Beautiful World Of Sparklehorse', met aansluitend een concert van het Vlaamse collectief Glitterpaard. UPDATE: de avond is uitverkocht
 

'The Sad And Beautiful World Of Sparklehorse' is een prachtige muziekdocumentaire over de tragische cultfiguur Mark Linkous. De frontman van Sparklehorse leidde een briljant, vaak dramatisch leven (1962-2010) en had een unieke muziekstijl. Hij maakte alt country, psychedelische pop en punk, en vond als geen ander een evenwicht tussen zoete nostalgie en brutale noise. Zijn invloed in de alternatieve muziek is bijzonder groot.

Het laatste Sparklehorse-album 'Dark Night Of The Soul' kwam kort na Linkous' dood uit, en bevat samenwerkingen met Danger Mouse, Iggy Pop, David Lynch, Frank Black (The Pixies), Suzanne Vega en James Mercer (The Shins).

In de documentaire hoor je Angela Faye Martin, die de film schreef en goed bevriend was met Linkous. Er zijn interviews met o.m. Jonathon Donahue en Grasshopper (Mercury Rev), Jason Lytle (Grandaddy), Ed Harcourt, Adrian Utley (Portishead) en John Parish (PJ Harvey).

Daarna volgt een concert van het collectief Glitterpaard, aangevoerd door Mintzkov-frontman Philip Bosschaerts. In september was deze combo al te gast in Trix. Lees hier een interview met Bosschaerts.

KASKcinema

Online communicatie door Wisefools