World soundtrack awards
Leer je eigen animatiefilm maken!
Gearchiveerd: Leer je eigen animatiefilm maken!
dinsdag 16 aug 2016
Educatieve projecten
Gearchiveerd

Waf! Workshops

Waf! of ‘Workshops animatiefilm’ is een initiatief van het Fonds Raoul Servais vzw. Het was animatiefilmer Raoul Servais die, naast zijn werk als lesgever aan de door hem opgerichte afdeling Animatiefilm van de KASK in Gent, met een atelierwerking begon. Servais diende als jongeman zelf uit te vissen hoe een animatiefilm wordt gemaakt. Later wou hij geïnteresseerde kinderen en jongeren een plek aanbieden waar ze met hun vragen en met hun creatieve ideeën terecht konden.

In de zomervakantie 2016 krijgen kinderen van 8 tot 12 jaar opnieuw de mogelijkheid om een eigen animatiefilm te maken onder professionele begeleiding. De deelnemers kunnen experimenteren met allerhande materiaal en in verschillende animatiefilm technieken zoals tekenfilm, stopmotion, cut-out, pixilatie,... 

Op dag twee neemt een S.M.A.K.-gids de kinderen mee in de tentoonstellingen en vormen de kunstwerken inspiratiebron voor de animatiefilms. De workshop sluit af op vrijdag met een toonmoment van de filmpjes in S.M.A.K. voor de deelnemers en ouders en er wordt een glaasje aangeboden door het museum.

Ontwerp, storyboard, opname,...iedereen neemt actief deel aan de realisatie van de animatiefilm. Voorkennis is niet vereist. Het resultaat van de Waf! verschijnt op het Youtube Kanaal Van Waf! 

Timing workshops zomervakantie 2016 (elke dag van 9u - 16u)

  • 16 tot 19 aug (uitzonderlijk vanaf dinsdag, 15/08 is Hemelvaart)

Iedereen die 8 jaar is/wordt in 2016 mag deelnemen aan de workshops (geboortejaar 2008).

Kostprijs workshop: €125 (of €115 korting vanaf 2de gezinslid voor zelfde waf!). 

Opvang van 16u tot 18u is mogelijk. (+10 euro)

Inbegrepen in de inschrijving: Al het materiaal nodig voor het maken van de animatiefilm, verzekering voor ongevallen en een tienuurje. Lunch brengen de kinderen zelf mee.

De deelnemer is pas ingeschreven na betaling. Na betaling wordt een bevestigingsmail verstuurd. Bij iedere inschrijving is er €5 aan administratiekosten opgenomen. Bij annulatie van de workshop wordt het bedrag van de workshop teruggestort exclusief deze administratiekosten.

Een Waf! Workshop gaat door vanaf minimum 10 deelnemers. Er worden max. 16 deelnemers ingeschreven. (Waf! heeft het recht om de workshop te annuleren indien er niet voldoende inschrijvingen zijn. Waf! verbindt zich er toe in geval van annulatie, de deelnemer minstens 3 weken van tevoren te verwittigen)

Gerealiseerde werken tijdens een Waf! blijven eigendom van het Fonds Raoul Servais vzw en kunnen worden opgestuurd naar festivals in binnen en buitenland.

Indien u vragen heeft betreffende de inhoud van de workshop kan u contact opnemen via iza.c@skynet.be

Bij vragen over de inschrijvingsmodule of de betaling kan u contact opnemen via info@filmfestival.be.

Online communicatie door Lavagraphics