World soundtrack awards
Jerusalem in my heart / Tashi Dorji
Gearchiveerd: Jerusalem in my heart / Tashi Dorji
woensdag 21 okt 2015 - 20:30
Concerten
Gearchiveerd

Vooruit

Jerusalem In My Heart is het alter ego van Radwan Moumneh, een Libanese Canadees die met o.a. Suuns, Cursed en A Silver Mt. Zion werkte in de legendarische Hotel2Tango studio’s in Montréal. Bhutaanse gitarist Tashi Dorji kwam voor het eerst in de kijker via Ben Chasny (Six Organs of Admittance).

Hij treedt maar een aantal keer per jaar op en geen enkele van zijn shows lijkt op een voorgaande. Soms staat hij met slechts één ander bandlid op het podium, andere keren verzamelt hij maar liefst 24 muzikanten en videasten rond zich. In welke formatie ook, Jerusalem in My Heart staat voor een onvergetelijke audiovisuele show waarbij elektronica en punkrock vlotjes aan de haal gaan met Arabische tradities. In Vooruit gaat Moumneh aan de slag met verschillende 16 mm projectoren.

Ben Chasny, de man achter de dronefolk van Six Organs of Admittance, bracht Tashi Dorji allereerste plaat uit in 2014. Zo maakte een groter publiek kennis met het werk van de Bhutaanse gitarist. In Dorji's meditatieve gitaarexcursies en improvisaties weerklinken echo's van stokoude delta blues, flamenco en door merg en been snijdende solo's van Albert Ayler. Tijdens Film Fest Gent zal ook Dorji spelen met 16 mm filmprojecties.

Vooruit

Online communicatie door Lavagraphics