World soundtrack awards
 
Hot Summer in de Gentse wijken met Le tout nouveau testament aan Kasteel Borluut
Gearchiveerd: Hot Summer in de Gentse wijken met Le tout nouveau testament aan Kasteel Borluut
zaterdag 5 sep 2020 - 20:45
Film
Gearchiveerd

Film Fest Gent organiseert gratis openlucht filmvertoningen in vier wijken in de Gentse binnen- en buitenstad. Deze voorstellingen lopen in het kader van 'Hot Summer'. Omwille van de slechte weersomstandigheden die voor zaterdag 29 augustus voorspeld worden, hebben we beslist de 'Hot Summer' filmvertoning van Le tout nouveau testament (2015) aan Kasteel Borluut één week uit te stellen. De voorstelling zal plaatsvinden op zaterdag 5 september en zal worden ingeleid door niemand minder dan An Pierlé, die de originele muziek schreef voor deze film.

Om af te sluiten laat Film Fest Gent God (Benoît Poelvoorde) neerdalen op Kasteel Borluut in Sint-Denijs-Westrem met het Brusselse Le tout nouveau testament (2015) van Jaco Van Dormael. In deze absurdistisch-komische film stort de almachtige God vanachter zijn computer, in bijzijn van vrouw en dochter en met een grote grijns, hel en verdoemenis uit over de mensheid, tot dochterlief de sterfdata van de mensen de wereld instuurt. Dat de verbeelding van een hansworstige God in kamerjas, lurkend van zijn sigaret alleen maar had kunnen worden vormgegeven door de inventieve hersenpan van de Brusselse rasregisseur, hoeft niet te verbazen. Hij werd er bovendien voor gelauwerd met onder meer een Golden Globe-nominatie alsook vier prijzen op de 6de editie van de Magritte du Cinéma. Ook de invloed van de punkerige tonen van An Pierlé op de rouwe sfeer en grinta van de film zijn niet te onderschatten. Hoor het haar zelf uitleggen in het fantastische park van Kasteel Borluut.

Waar? Park Kasteel Borluut, Kleine Gentstraat 46B, 9051 Gent
Wanneer? 05/9 (zaterdag) om 20:45u (deuren openen om 20:00u)
Prijs? de 'Hot Summer' filmvertoningen van Film Fest Gent zijn volledig gratis maar registratie via onderstaande link is verplicht. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Registreer hier voor tickets.

Praktisch

De filmvoorstelling start om 20:45u. De deuren openen om 20:00u. Gelieve ten laatste om 20.30u aanwezig te zijn. Veiligheid staat uiteraard nog steeds centraal en om dit allemaal coronaproof te laten verlopen, geven we nog een overzicht van de verdere praktische info:

  • Vergeet uw ticket niet.
  • Volg steeds het circulatieplan, de geldende maatregelen en de aanwijzingen van het personeel strikt op.
  • Er zal ter plekke geen mogelijkheid zijn om een drankje of hapje te kopen. Breng dus gerust zelf iets mee om tijdens de filmvertoning te verorberen.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht.
  • Mensen die ziek zijn, mogen niet deelnemen aan evenementen. Mensen die in de zeven dagen voor het evenement symptomen vertoonden of ziek waren, mogen niet deelnemen aan evenementen.
  • De filmvertoningen vinden plaats in de openlucht. Zorg dus voor aangepaste kledij bij slecht weer.

Deze filmvertoning werd mede mogelijk gemaakt door Dekenij Borluut.

Online communicatie door Wisefools