World soundtrack awards
 
GAIKA pays tribute to ‘Akira’
Gearchiveerd: GAIKA pays tribute to ‘Akira’
vrijdag 19 okt 2018 - 20:00
Concerten
Gearchiveerd

Vooruit

GAIKA remixes Akira

GAIKA brengt een hommage aan 'Akira': Donkere UK grime meets legendarische anime

"I have been hugely influenced by this film and all it inspired, it burned itself onto my mind. This work is a remix in every dimension." - GAIKA

30 jaar (!) geleden kwam ‘Akira’ uit, een Japanse film geschreven en geregisseerd door Katsuhiro Otomo. Deze lichtjes geniale post-apocalyptische anime - gebaseerd op de gelijknamige manga-reeks - kreeg al snel een cultstatus. ‘Akira’ beïnvloedde met zijn kinetische energie, grenzeloze verbeelding en dystopische thema's een hele generatie manga- en sciencefiction-liefhebbers. 

Een van die fans is de Londense producer en rapper GAIKA, in maart 2018 nog te zien als fenomenale afsluiter van hiphopfestival Out The Frame. Zijn werk is donker, experimenteel en catchy as hell: denk aan een mix van triphop, dancehall en grime, doorspekt met afrofuturistische politics. In de zomer van 2018 verschijnt zijn debuutalbum ‘Basic Volume’ op het legendarische label Warp. 

Tijdens VIDEODROOM brengt GAIKA een hommage aan ‘Akira’ door een complete remix van geluid én beeld te maken. Een volledig nieuwe en once in a lifetime totaalervaring!

bekijk hier de trailer van de film of beluister hier Aika's muziek. 

Over de artiest

Van zijn debuut, de mixtape ‘Machine’ uit 2015, tot de release van ‘Spaghetto’ op het befaamde Warp Records: de Londense producer GAIKA weeft moeiteloos Caraïbische melodieën, politieke statements en UK slang door elkaar. Beschouw hem gerust als de vaandeldrager van een nieuwe lichting black British muzikanten.

De in Brixton geboren en getogen rapper verdiende eerder zijn sporen bij rapcrew Murkage uit Manchester. Recent nog werkte hij samen met transgender hiphopfenomeen Mykki Blanco. Solo laveert de jonge producer moeiteloos tussen performance art, elektronische grime met een twist, triphop, grunge, dancehall en flarden Prince. Futuristische beats recht uit het hart van de Londense underground!

Vooruit

Online communicatie door Wisefools