World soundtrack awards
Film Music Seminar
Gearchiveerd: Film Music Seminar
donderdag 22 okt 2015 - 10:00
Educatieve projecten
Gearchiveerd

Kinepolis Gent

De focus van het 42e Film Fest Gent op Britse cinema werd ook in 2015 doorgetrokken in het Film Music Seminar in gesprekken met o.a. topcomponist George Fenton.

George Fenton ging in de voormiddag in gesprek met Martine Huvenne over zijn samenwerking met onder andere regisseur Ken Loach. In de namiddag lag de nadruk op het verschil in samenwerkingen voor Britse & Noord-Amerikaanse producties.

Dr. Martine Huvenne modereerde naar jaarlijkse gewoonte het debat. Dr. Huvenne geeft les aan School of Arts Gent en LUCA School of Arts en legde in dit seminarie de nadruk op film en muziek als artistiek gegeven, met vooral aandacht voor de samenwerking tussen de componist, regisseur en sounddesigner.

Meer informatie over het Film Music Seminar 2016 vind je hier vanaf eind augustus.

 

 

Tijdens de voormiddag verwelkomden we de topcomponist George Fenton, die onder andere zijn langdurige samenwerking met Ken Loach besprakFenton begon muziek te componeren voor Brits regisseurs als Peter Gill, Howard Davies, Adrian Noble en Richard Eyre. Hij componeerde eind jaren zeventig muziek voor televisiefilms, en vanaf de jaren tachtig vooral bioscoopfilms. Fenton grote bekendheid begon in 1982 met de film Gandhi, waarmee hij werd genomineerd voor een Oscar. Hij componeerde ook muziek voor televisieseries en documentaires. Fenton ontving twee Emmy Awards met de BBC documentaire series The Blue Planet en Planet Earth. Ook won hij in 2001 op het Filmfestival van Venetië een "Rota Soundtrack Award" met de film The Navigators.

Na de pauze kregen andere Britse filmmuziekcomponisten het woord over het het verschil in samenwerkingen voor Britse & Noord-Amerikaanse producties.

Kinepolis Gent

Online communicatie door Lavagraphics