World soundtrack awards
 
Film Fest Gent & Vooruit - STUFF. PLAYS HOWARD SHORE
Gearchiveerd: Film Fest Gent & Vooruit - STUFF. PLAYS HOWARD SHORE
woensdag 11 okt 2017 - 20:00
Film Fest Gent Music
Gearchiveerd

Vooruit

Film Fest Gent & Vooruit openen deze editie met een uniek project. Aan de ene kant hebben we één van de meest avontuurlijke live acts van het moment met STUFF. Aan de andere kant hebben we de meester van body horror zelve: David Cronenberg. STUFF. gaat al improviserend aan de slag met enkele iconische filmscores die componist Howard Shore schreef voor Cronenbergs meest bekende - zeg maar beruchte - films. Dat doen ze in een speciaal ontworpen video-installatie van Frederik Jassogne en Bart Moens.

STUFF.

STUFF. voorstellen hoeft hopelijk niet meer. Het vijftal - Lander Gyselinck (drums), Andrew Claes (sax), Dries Laheye (bas), Mixmonster Menno (samples) en Joris Caluwaerts (toetsen) - behoort al even tot de top van Belgische live bands. Hun sound is een onvoorspelbare hybride van gemuteerde hiphop, experimental jazz, future funk en elektronica. Sinds hun ontstaan in 2012 tijdens jamsessies in de Gentse club White Cat bouwden ze een killer live reputatie uit met shows op onder meer Gent Jazz, Best Kept Secret en Pukkelpop.

Recentste worp 'Old Dreams, New Planets' bevestigde dat Stuff. ook op plaat onovertroffen is. Toen we hen vroegen om tijdens Vooruit & Film FestGent iets te doen met filmmuziek kwamen ze meteen uit bij Howard Shore en David Cronenberg. Als überfans halen ze de iconisch geworden thema's van cult-klassiekers als ‘Scanners’, ‘Videodrome’ en ‘Existenz’ al improviserend door de mangel.

DAVID CRONENBERG & HOWARD SHORE

Al vrijwel meteen na zijn doorbraak in de jaren ‘70 doet de Canadese filmregisseur David Cronenberg het hart van menig (horror)filmfanaat sneller slaan. Zijn oeuvre bestaat uit een hyper-persoonlijke mix van body horror, science fiction, psychologische thriller en zwarte komedie. Meer dan eens gebeurt het dat scènes uit zijn films zich vastbranden op je netvlies. Denk aan het exploderende hoofd uit ‘Scanners’ of James Woods die in een tv wordt gezogen in ‘Videodrome’.

Vrijwel al zijn films (behalve ‘The Dead Zone’ uit 1983) zijn voorzien van muziek door componist Howard Shore. Shores soundtracks variëren van orkestraal werk tot atmosferische synth over Ornette Coleman free jazz en Marokkaanse Gnawa. Howard Shore is verre van onbekend in de filmmuziek: hij maakte ook soundtracks voor onder meer ‘Seven’, ‘Lord Of The Rings’ en ‘The Departed’. 

AFTERPARTY BY ALL EYES ON HIP HOP

Dans mee op de plaatjes van dj Day en Azer tijdens de gratis afterparty van All Eyes On Hip Hop in het Vooruit Café.

EXTRA INFORMATIE

wo 11.10 - 20:00 Theaterzaal
€ 20 / 17 (vvk)

afterparty by All Eyes On Hip Hop - Vooruit Café

Vooruit

Foto's

Film Fest Gent - STUFF. plays Howard Shore
Online communicatie door Wisefools