World soundtrack awards
 
Film Fest Gent & Vooruit - FELIX KUBIN PLAYS 'TAKT DER ARBEIT'  SUPPORT HIELE (VISUALS: GABRIELA GONZÀLEZ)
Gearchiveerd: Film Fest Gent & Vooruit - FELIX KUBIN PLAYS 'TAKT DER ARBEIT' SUPPORT HIELE (VISUALS: GABRIELA GONZÀLEZ)
donderdag 19 okt 2017 - 20:00
Film Fest Gent Music
Gearchiveerd

Vooruit

Bij Felix Kubin's derde doortocht in Vooruit stelt hij de Belgische première van 'Takt Der Arbeit' voor, een live soundtrack bij een resem fascinerende propagandafilms. Ook kersvers muziekresident Roman Hiele presenteert zijn nieuwste project.

 

Tijdens Vooruit & Film Fest Gent krijg je voor het eerst ‘Takt Der Arbeit’ te zien én horen. Felix Kubin speelt samen met drie percussionisten een live soundtrack bij verschillende vintage kortfilms. Die verzameling van films brengt op een poëtische of didactische manier de werkritmes van fysieke arbeid in beeld. Documentaires, promotionele en industriële films of pure propaganda? Oordeel vooral zelf. 

Kubin plukte alle obscure beelden eigenhandig uit het Hamburgse Metropolis Cinema archief. Een Duitse havenarbeider in volle actie, Chinese militaristische beelden die bulken van de zelfdiscipline of Amerikaanse voorlichtingsfilmpjes die waarschuwen voor de gevolgen van drugs: ze passeren allemaal de revue. Alles werd zorgvuldig gerestaureerd, opgepoetst en voorzien van een nieuwe score. Met atonale patronen en monumentale soundscapes geeft Kubin een wel heel eigen invulling aan de term ‘industrial’.

Felix Kubin is sinds begin jaren 80 non-stop actief als muzikant en componist. Zijn neo-dadaïstische synthpop is doordrongen van Weimar-cabaret, avant-garde space-age pop en absurde humor.

Nieuwbakken muziekresident Roman Hiele stelt als support act zijn nieuwe project voor. Gewapend met analoge synths en drumcomputers brengt hij een live score bij een animatiefilm van de Brussels-Venezolaanse Gabriela Gonzàlez.

Afterparty is deze keer bij onze vrienden van Gouvernement. Felix Kubin zelf, Hiele en dj Nosedrip trekken voor de gelegenheid een vers blik teutoons dansgeweld open: Berlijn ligt voor één avondje in Gent.

Vooruit

Foto's

Film Fest Gent -
Online communicatie door Wisefools