World soundtrack awards
Film Fest Gent trekt het land in met ‘Film Fest Gent On Tour’
Gearchiveerd: Film Fest Gent trekt het land in met ‘Film Fest Gent On Tour’
dinsdag 18 apr 2017 > maandag 22 mei 2017
On Tour
Gearchiveerd

Film Fest Gent trekt het land in met ‘Film Fest Gent On Tour’, een spraakmakende avant-première die elke derde dinsdag van de maand op een aantal Vlaamse locaties wordt vertoond. ‘Django’, openingsfilm van het filmfestival van Berlijn 2017 en regiedebuut van Etienne Comar, trapt de eerste editie af op 18 april.

Gedurende het jaar komen talloze films in de reguliere bioscooproulatie die zeker in aanmerking zouden komen voor een plek op het festivalprogramma in oktober, maar die omwille van de timing niet geprogrammeerd kunnen worden. Gedreven door de wens om filmcultuur het hele jaar door op de agenda te zetten, bouwt de organisatie met ‘Film Fest Gent On Tour’ aan een netwerk van Vlaamse vertoners en distributeurs dat de kwaliteitscinema bij een ruim publiek kan promoten.

Film Fest Gent On Tour wordt dan ook gedragen door het brede vertonersveld in het Vlaamse gewest. Van arthousebioscopen tot multiplexen, van thematische culturele vertoners tot cultuurcentra: elke derde dinsdag van de maand staat er een avant-première op het programma die door Film Fest Gent van omkadering voorzien wordt. Het gevarieerde aanbod bevat zowel werk van gevestigde waarden als van aanstormend talent.

‘We zijn heel blij met dit nieuwe initiatief waarbij we de festivalbeleving van Film Fest Gent door heel Vlaanderen aan een breed vertonersveld kunnen aanbieden,’ Aldus Patrick Duynslaegher, artistiek directeur Film Fest Gent. ‘We beginnen bescheiden met zes vertoningsplekken, maar kijken uit naar nieuwe partners die zich de komende maanden aansluiten bij het On Tour project.’ Algemeen directeur Martijn Bal vult aan: ‘Met On Tour breiden we onze aanwezigheid uit, van tien dagen festival naar een werking waarmee we het hele jaar nieuw werk van markante filmmakers in de spotlights zetten bij een groter publiek.’

ON TOUR 18 april: ‘Django’

Film Fest Gent On Tour trapt -met dank aan distributeur Cinemien- de eerste editie af met een filmtitel van formaat: de openingsfilm van het afgelopen filmfestival van Berlijn. Patrick Duynslaegher: ‘Gezien het immens belang van muziek op Film Fest Gent is het niet meer dan logisch dat we On Tour starten met Django, een swingende film over de legendarische jazzgitarist Django Reinhardt die door de Franse acteur Reda Kateb schitterend tot leven wordt gewekt. Dit regiedebuut van de Franse producent/scenarist Etienne Comar is een passend eerbetoon aan een van de grootste artiesten uit de Belgische jazzgeschiedenis.’

>> Klik hier voor meer informatie over de vertoning op 18 april

Na de aftrap op 18 april vinden de volgende edities van Film Fest Gent On Tour plaats op 16 mei, 20 juni, 19 september, 17 oktober, 21 november en 19 december 2017, filmtitels worden aangekondigd via deze website en de deelnemende locaties. 

Deelnemende locaties van het eerste uur zijn Studio Skoop (Gent), CC Lokeren, Cinema Lumière (Brugge), Cinema Cartoons (Antwerpen), The Roxy Theatre (Koersel) en CC Strombeek. Vanaf september 2017 stappen o.a Sphinx Cinema (Gent, alternerend met Studio Skoop), Kunstencentrum Buda (Kortrijk), CC Jan Tervaert (Hamme), CC Evergem, CC Zoetegem (Zottegem), Flagey (Brussel, Studio 5), CC De Bogaard (Sint-Truiden), De Velinx (Tongeren), Dommelhof (Neerpelt) en CC De Kollebloem (Puurs) mee in het initiatief. Gesprekken met andere cultuurcentra en arthousecinema’s worden momenteel gevoerd. 

Tickets voor de On Tour vertoningen zijn verkrijgbaar via de deelnemende locaties. 

De 44e editie van Film Fest Gent loopt van 10 tot en met 20 oktober 2017. 

Online communicatie door Lavagraphics