World soundtrack awards
 
Film Fest Gent Talkies #9: Dorothée van den Berghe
Gearchiveerd: Film Fest Gent Talkies #9: Dorothée van den Berghe
donderdag 1 mrt 2018 > vrijdag 2 mrt 2018
Film Fest Gent Talkies
Gearchiveerd

De Krook

Film Fest Gent Talkies is een maandelijkse talkshow met film als centraal thema, in de inspirerende omgeving van de recent geopende De Krook Bibliotheek. Een vast panel en wisselende gasten bespreken alles wat in filmland roert en beweegt. 

Onze vaste panelleden zijn naar goede gewoonte Britt Valkenborghs, Ben Van Alboom en Steven Tuffin en zij zullen de avond inleiden. Samen met de artistiek directeur van Film Fest Gent Patrick Duynslaegher buigen ze het hoofd over enkele recente bioscoopreleases.

Centrale gast van deze negende editie van Film Fest Gent Talkies is Dorothée van den Berghe, een in Gent geboren filmregisseur en scenarioschrijfster. Ze is bekend van de films 'Meisje' (2002) en 'My Queen Karo' (2016). Eind maart verschijnt haar nieuwe film 'Rosie & Moussa' in de bioscoop.

Dorothée van den Berghe baseerde zich voor 'Rosie & Moussa' op de hartverwarmende jeugdboeken van Vlaamse schrijver Michael De Cock (met illustraties van Judith Vanistendael). De film schetst een geestig portret van kinderen die opgroeien in een grootstad waar je eindeloos veel avonturen kunt beleven.

Lees hier het dossier dat Bibliotheek De Krook over Dorothée van den Berghe maakte.

Film Fest Gent Talkies: donderdag 1 maart in het krookcafé (Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent) van 19.30 tot 20.30 uur; nabespreking tot 21.00 uur. 

De Krook

Film Fest Gent Talkies #9: Dorothée van den Berghe
Online communicatie door Wisefools