World soundtrack awards
 
Film Fest Gent Talkies #7: Stijn Coninx
Gearchiveerd: Film Fest Gent Talkies #7: Stijn Coninx
donderdag 30 nov 2017 - 19:30
Film Fest Gent Talkies
Gearchiveerd

De Krook

Film Fest Gent Talkies is een maandelijkse talkshow met film als centraal thema, in de inspirerende omgeving van de recent geopende De Krook Bibliotheek. Een vast panel en wisselende gasten bespreken alles wat in filmland roert en beweegt. 

Onze vaste panelleden zijn naar goede gewoonte Britt Valkenborghs, Ben Van Alboom en Steven Tuffin en zij zullen de avond inleiden. Samen met de artistiek directeur van Film Fest Gent Patrick Duynslaegher buigen ze het hoofd over enkele recente bioscoopreleases.

Centrale gast van deze zevende editie van de FFG Talkies is Stijn Coninx. De regisseur achter 'Daens' (1992), 'Sœur Sourire' (2009) en 'Marina' (2013) zal het hebben over zijn nieuw project, 'Niet Schieten', over de Bende van Nijvel. 

"Mijn film gaat niet over de daders, maar over de slachtoffers en hun verwanten, en hoe hen tot op heden gerechtigheid is ontzegd," aldus Stijn Coninx. Het verhaal is gebaseerd op het autobiografische boek van David Van de Steen: 'Niet schieten, dat is mijn papa!'. Van de Steen was 9 toen zijn vader, moeder en zus voor zijn ogen neergeschoten werden op de parking van de Delhaize in Aalst. De rol van David als kind wordt door Mo en Kes Bakker vertolkt, terwijl Jonas Van Geel David als volwassene voor zijn rekening neemt. Zijn grootouders worden gespeeld door Jan Decleir en Viviane De Muynck. 

 

Film Fest Gent Talkies: donderdag 30 november in het Krookcafé (Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent) van 19:30 tot 20:30 uur; nabespreking tot 21:00 uur. 

De Krook

Film Fest Gent Talkies #7: Stijn Coninx

Foto's

Film Fest Gent -
Online communicatie door Wisefools